Edinilen bilgiye göre Milli Eğitim Bakanlığı, Gaziantep'te sayısı her geçen gün artan ve kuralları göz ardı eden özel öğretim kursları ile okullara yönelik denetimlerini artırdı. Yapılan denetimler sonucu özellikle merdiven altı kurslar ile okullara ağır cezalar verildi. 

Vali Çeber ile Fatma Şahin’den Gaziantep FK’ya moral ziyareti Vali Çeber ile Fatma Şahin’den Gaziantep FK’ya moral ziyareti

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Gaziantep'te de özel öğretim kursları ile okulların sayısı giderek artmaya başladı. Yaşanan kurs ve özel okul patlaması Milli Eğitim Bakanlığı'nın da dikkatini çekmeye başladı. Ülkenin her tarafında olduğu gibi Gaziantep'te artan özel öğretim kursları ve okulları yakın takibe alan bakanlık şok baskınlarla denetimler yaptı.  Kentteki merdiven altı kurslara ağır ceza ve yaptırımlar  Yapılan denetimler sonucu özellikle merdiven altı faaliyet gösteren ve pek çok kuralı göz ardı eden özel öğretim kursları ile okullara ağır ceza ve yaptırımlar uygulandı. Denetimler sonucu kentteki 17 kursa ciddi cezalar verildiği ve pek çok kuruma da cezaların yolda olduğu öğrenildi. Kurumlara en az asgari ücretin 10 katı kadar para cezası verildiği de ifade edildi. Bakanlık müfettişlerinin, kentteki şok denetimlerine aralıksız devam edeceği bildirildi.  Hem milli eğitimde hem de kurslarda çalışan öğretmenler yandı  Denetimler sırasında hem milli eğitimde hem de özel öğretim kursları ile okullarda çalıştığı tespit edilen öğretmenler hakkında da ciddi disiplin soruşturmaları açıldığı özellikle belirtildi. Soruşturmalar sonucunda tespit edilen öğretmenlerin ciddi cezalar alacağı da öğrenildi.  Milli eğitim müdürlüğü yakın takipte  Denetimleri yerinde bulan ve destek veren il milli eğitim müdürü Yasin Tepe ve milli eğitim yetkilileri, kurallara uymayan özel öğretim kursları ile okullara ciddi yatırımlar uygulanmaya devam edeceğini vurgulayarak kendilerinin de yakın takipte olduğunu belirtti.