Muğla’nın Bodrum ilçesinde, kimliği belirsiz kişiler tarafından bir vatandaşın 400 bin TL değerindeki ziynet eşyaları çalındı. Aile, 2 yıllık birikimlerini çalan kişilerin yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyor.

Kendilerini 'Rıdvan Komiser' ve 'Mustafa Komiser' polis olarak tanıttılar

Alınan bilgiye göre, Çırkan Mahallesi’nde ikamet eden ve 2 çocuk annesi olan M.Y.’yi (53), rehberinde kayıtlı olmayan bir numara aradı. Telefonda kendisini ’Rıdvan Komiser’ olarak tanıtan şahıs, M.Y.’nin kimlik bilgilerini telefonda sıralayıp kendisinin polis olduğuna ikna etti.

Telefondaki şahıs, "Sizin adınıza para kaçakçılığı yapıyorlar. Bu konuşmalarımızı kimseye söylemeyin" dedi ve evde para veya altın olup olmadığını sordu. Kadın, telefondaki şahsın polis olduğuna inanarak evde yaklaşık 400 bin TL değerinde altın bulunduğunu söyledi.

Kaçakçıları yakalamak için operasyon yapacaklarını iddia ettiler

Telefondaki kişi, kaçakçıları yakalamak için operasyon yapacaklarını ve evdeki altınları alıp parmak izi incelemesi yapacaklarını söyledi.

Ertesi gün kendilerini ’Rıdvan Komiser’ ve ’Mustafa Komiser’ diye tanıtan 2 kişi, M.Y.’nin iş yerine geldi. M.Y.'nin yanında 10 aylık torunuyla birlikte, şahısların çağırdığı otomobile binerek evine gitti ve altınları alıp geri döndü. 

Altınları laboratuvarda inceleyeceklerini söyleyer M.Y.’den altınlarını alan 2 şahıslar, ertesi gün incelemenin tamamlanacağını ve altınları geri iade edeceklerini söylediler.

Gaziantep'te 11 ton kaçak tütün ele geçirildi Gaziantep'te 11 ton kaçak tütün ele geçirildi

Ertesi gün şahıslara mesaj atan M.Y., telefonla da ulaşmaya çalıştı. Ancak birçok kez aramasına rağmen geri dönüş olmaması üzerine dolandırıldığını anladı ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Polis ekipleri, dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı.

Küçük oğlunun nişanı için biriktirmişti

Küçük oğlunun nişanı için biriktirdikleri altınların alıp götürülmesinden dolayı büyük üzüntü yaşayan M.Y. ve ailesi faillerin yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyor.

Kaynak: iha