Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD), kent yaşamını gelecek nesillere aktarabilmek için başarılı projelere imza atıyor. Bu anlamda Türkiye’nin en önemli biber üretim merkezlerinden biri olan İslahiye’de, biberin tarladan sofraya gelene kadarki bütün aşamalarını belgelemeye çalıştı.

FOTOĞRAF VE VİDEO ÖNEMLİ BİR BELGE

Gastroantep'te yerli ve yabancı şefler hünerlerini workshoplarda sergiledi Gastroantep'te yerli ve yabancı şefler hünerlerini workshoplarda sergiledi

Tarladan Sofraya Biberin Acı-Tatlı Yolculuğu” projesi kapsamında biberin her aşamasını belgelemeye çalıştıklarını belirten GAFSAD Başkanı Yakup Yener, bu tür projelerin önemine değinerek “Dernek olarak kent yaşamını, kültürünü, gelenek ve göreneklerini yaptığımız projelerle kayıt altına alıp gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bu konuda fotoğraf ve video çok önemli bir belge.” diye konuştu.

FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜLER MİLYONLARCA KİŞİYE ULAŞIYOR

Yaptıkları bu projelerin kent tanıtımında da büyük rol oynadığını dile getiren Yener “ Çekilen bu fotoğraflar ve görüntüler üyelerimin aracılığı ile sosyal medyada da paylaşılıp milyonlarca kişiye ulaşıyor. Bu da kent tanıtımına, kentin marka olmasına az da olsa katkı sağlıyor. Yani üyelerimiz bir anlamda gönüllü turizm elçiliği yapıyorlar” dedi.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür eden başkan Yener “ Proje yolculularımızda bize destek olan, ulaşımı sağlayan Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Gaziantep için projeler yapmaya devam edeceğiz” dedi

Editör: Murat ATAY