ASAYİŞ

Adalet Bakanı Tunç: “Ülkemizin farklı bölgelerinde çıkan yangınlarla ilgili adli soruşturmalar başlatılmıştır”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin farklı bölgelerinde çıkan yangınlarla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını ve yangınlarla mücadele için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekiplerinin görevlendirildiğini açıkladı.

Loading...

Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin farklı bölgelerinde çıkan yangınlarla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını ve yangınlarla mücadele için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekiplerinin görevlendirildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkemizin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar ilk andan itibaren başlatılmıştır. Soruşturmalar titizlikle sürdürülmektedir. Devletimiz, tüm imkanlarını seferber ederek yangınlardan etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır” ifadelerine yer verdi.

CEKUT ekiplerinin yangınla mücadele için görevlendiğini belirten Bakan Tunç, “Adalet Bakanlığı olarak, havadan ve karadan aralıksız bir şekilde müdahale edilen orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katılmaları için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekiplerimizi (CEKUT) görevlendirdik. 100 kişilik uzman CEKUT ekibimizi, araç ve ekipmanlarıyla birlikte yangınlara müdahale için teyakkuza geçirdik. Bütün çabamız ve duamız yangınların en kısa sürede söndürülmesi içindir” ifadelerini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Türkiye’nin farklı yerlerinde devam eden yangınları kontrol altına almak için müdahale çalışmalarının havadan ve karadan devam ettiğini açıkladı.

AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre, Türkiye’nin farklı yerlerinde devam eden yangınlara müdahale çalışmaları devam ediyor. İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa’da yangına müdahale çalışmalarında 90 hava aracı 4 bin 717 personel ve bin 218 araç görev alıyor. Tedbir amacıyla ise 3 bin 583 vatandaşın tahliyesi gerçekleştirildi.

İzmir’de devam eden yangın nedeniyle ise 2 bin 489 personel 258 araç ile 604 iş makinası sevk edildi.

Yangının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle 8 farklı yerleşim yerinde 900 kişi ise tedbir amacıyla tahliye edildi. Bolu Göynük’teki yangına ise 986 personel, 384 araç ve 371 iş makinası ile müdahale çalışmaları devam ediyor. 4 farklı yerleşim yerindeki toplam 413 vatandaş ise tedbir amacıyla güvenli alanlara tahliye edildi. Manisa Gördes’teki yangına 583 personel, 149 araç ve 121 iş makinası ile yangını kontrol altına alma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Manisa’da ise bin 190 kişinin güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirildi.

Aydın Bozdoğan devam eden yangınına 35 personel, 10 araç ve 12 iş makinası ile müdahale çalışmaları devam ediyor. Tedbir amaçlı 3 farklı yerleşim yerindeki 550 vatandaşın ise güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirildi.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan ‘İzmir’deki yangına müdahale yapılmıyor’ iddiaları dezenformasyondur” açıklaması yaptı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi İzmir’deki yangına müdahale edilmediği iddialarının doğru olmadığını açıkladı. DMM’den yapılan paylaşımda, “Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, ‘İzmir’deki yangınlara gerekli müdahale yapılmıyor’ iddiaları dezenformasyondur. Yangınlara müdahaleler aralıksız devam etmektedir. Yangınların ilk anından itibaren, ilgili tüm kurum ve kuruluşlar koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yangınlara yapılan müdahaleler hakkında bilgi verilen paylaşımda, “Karşıyaka ilçesi Yamanlar mahallesi yangınına; 5 uçak, 11 helikopter, 127 arazöz, 13 TOMA, 68 su tankeri ve diğer araçlarla birlikte bölgede toplam 596 araç ve 2 bin 965 personel ile müdahale çalışmalarına devam edilmektedir. Sancaklı mahallesinde 170, Doğançay mahallesinde 500, Zübeyde mahallesinde 50, Onur mahallesinde 80 olmak üzere toplam 800 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Beydağ ilçesi Yeniyurt Mahallesi yangınına; İzmir OGM’ye ait 1 uçak, 4 helikopter, 10 kara aracı ile müdahale edilmektedir. Tire ilçesi Eskioba mahallesi saat 19:05’da başlayan orman yangınına; İzmir OGM’ye ait 1 helikopter, 3 arazöz, 1 su tankeri; belediyelerden 10 ekip, 1 dozer ile müdahale edilmektedir. Bölgede enerji kesintisi sağlanmıştır. Karateke mahallesinde 2 ev, İbni Melek mahallesinde 2 ev tahliye edilmiştir. Bölgeye 1 AFAD ekibi ve İlçe Jandarma ekipleri görevlendirilmiştir. Bayındır İlçesi Yeşilova mahallesi saat 20:26’da başlayan orman yangınına; İzmir OGM’ye ait 7 arazöz, 3 su tankeri; belediyelerden 10 ekip, 2 su tankeri ile müdahale edilmektedir. Bölgeye 1 AFAD ekibi ve İlçe Jandarma ekipleri görevlendirilmiştir. Yeşilova Mahallesinde 50 hane, 100 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Elifli Mahallesinde tahliye çalışmaları başlamıştır. İzmir’deki orman yangınından 78 kişi etkilenmiştir. 29 kişinin tedavisi hastanede devam etmektedir. Bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirilmiştir. Ülke genelindeki 72 yangından 45’i kontrol altına alınmış olup 27 yangına ise müdahaleler devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }