Sosyal medya platformları üzerinden yayınlanan bir görüntünün ardından TFF harekete geçti. Hakem Elif Karaarslan ve gözlemci Orhan Erdemir'in lisanslarını iptal etti.

Emniyet sanal dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyardı Emniyet sanal dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyardı

Erkek gözlemci ile kadın hakemin görüntüleri çıktı iddiası

Skandal olay hakem camiasını adeta çalkaladı. 61 yaşındaki bir erkek gözlemci ile 24 yaşındaki kadın hakemin cinsel ilişki görüntülerinin ortaya çıktığı iddia edildi. Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, bu gelişme sonrasında hem kadın hakemin hem de erkek gözlemcinin lisansını iptal etti. 

Tahkim Kurulu’nun bu kararı her iki tarafında savunmasını aldıktan sonra verdiği öğrenildi. Kurulun, söz konusu videoyu incelediği ve bunun üzerine de ömür boyu men kararı verdiği açıklandı.

Kadın hakemden açıklama geldi

Olayla ilgili adı geçen hakem Elif Karaarslan ise iddialar karşısında suskunluğunu bozarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Haberin yalan olduğunu iddia eden Karaarslan, özel maçlarda hakemlik yaptığını ve federasyona bağlı olmadığını söyledi. 

Karaarslan ayrıca, hakkında yalan haber yapanlara suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Ekran Görüntüsü 5 10 2024 183952 Www.instagram.com

Hakem Elif Karaarslan kimdir?

9 Temmuz 2000 tarihinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinde dünyaya gelen Elif Karaarslan, alt liglerde hakemlik yapıyor. 24 yaşındaki genç hakem, yönettiği maçların yanı sıra sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla da dikkat çekiyor.

Hakem olmadan önce futbol oynayan ve bu spora her zaman merakı olduğunu belirten Karaarslan, futbola ilk olarak Libade Spor Kulübü'nde başladı. Burada lisanssız olarak top koşturan genç hakem, ardından Bakırköy Gençlikspor ve Beşiktaş gibi kulüplerde lisanslı olarak forma giydi.

Elif Karaarslan futbola ne kadar meraklı olsa da ailesi futbol oynamasını istemedi. Yine de genç hakem, zamanla ailesini ikna etti ve yeşil sahalara ayak bastı. Daha 16 yaşındayken Beşiktaş Kadın Futbol Takımı'nda forma giydiği dönemde ön çapraz bağları koparak sakatlandı.

Sakatlığının ardından futbolculuk defterini kapatan Karaarslan, sosyal medyada gördüğü yabancı bir kadın hakemden etkilenerek hakem olmaya karar verdi. İlk maçına da 29 Şubat 2020 tarihinde 2. yardımcı hakem olarak çıktı.

Orhan Erdemir kimdir?

Türkiye Futbol Federasyonu, gözlemcisi. 61 yaşındadır. Yaşanan son olaydan sonra TFF tarafından lisansı iptal edilmiştir.

Editör: Nihat Sıvakçıgil