Gaziantep

Avrupa Parlamentosu'ndan Gaziantep'teki o üniversiteyle ilgili şok karar!

Avrupa Parlamentosu Fransız üyeleri, Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin (GİBTÜ) Erasmus Programı ve 250 bin Avroluk Hibe Programından çıkarılması için başvuru yapmıştı. Parlamentoda yapılan görüşmelerin ardından GİBTÜ ile ilgili şok karar çıktı.

Abone Ol

Avrupa Parlamentosu üyesi 4 Fransız isim, Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin (GİBTÜ) Erasmus Programı ve 250 bin Avroluk Hibe Programından çıkarılması için yapmış olduğu başvuru gündem olmuştu. Avrupa Parlamentosu'nda yapılan görüşmelerden sonra karar açıklandı.

Beklenen karar çıktı

Gaziantep'te beklenen karar Avrupa Parlamentosu'ndan çıktı. Avrupa Parlamentosu Fransız EPP Heyeti Üyesi François - Xavier Bellamy, Isabelle le Callennec, Laurent Castillo, Christophe Gomart, Celine Imart ve Nadine Morano'nun yaptığı başvuru sonrasında GİBTÜ, 250 bin Avrluk Hibe Programından çıkarıldı. 

Fransız Üyeden skandal sözler

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Avrupa Parlamentosu Fransız Üyesi Fabrice Leggeri, "Hamas'a destek veren Gaziantep Türk Üniversitesi'ne verilen 250 bin avroluk hibe, müdahalelerimiz sayesinde nihayet bugün geri çekildi. Peki daha kaç skandal hâlâ gözden kaçıyor? Artık Avrupa Komisyonu'nun gözlerini açmasının ve Avrupalıların parasının barbarlığı finanse etmeyi bırakmasının zamanı geldi" ifadelerine yer verdi. 

GİBTÜ Rektörü Demir'in İsrail eleştirisi gerekçe gösterilmişti

Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir'in İsrail zulmüne karşı yaptığı sert açıklamaların gerekçe gösterilerek Avrupa Parlamentosu'ndan alınan karar şok etkisi yarattı. 

Fransız Parlamento Üyesinin skandal açıklamalarına GİBTÜ yönetiminden ve kentten verilecek yanıt merak konusu oldu.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }