Ziyarette konuşan Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, bir açılışta elini cebine koyan kadın personel hakında çıkan haberlerle ilgili  olarak “Bizi  yanlış tanıtmaları vicdani değil” dedi. GGC Başkanı Meral Ay’da tüm siyasi partilere eşit olduklarını, doğrunun ve haklının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek yeni başkan Meral Ay ve Yönetim Kuruluna “Hayırlı Olsun” dileklerini iletti.

Ay: İyinin yanında, kötünün karşısında olacağız

Gaziantep FK-Trabzonspor maçının ardından: Şenol Güneş konuştu! Gaziantep FK-Trabzonspor maçının ardından: Şenol Güneş konuştu!

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Meral Ay, Nizip’in  hem tarım alanında, hem de tarıma dayalı sanayide gelişmiş bir ilçe olduğunu belirterek “Biz Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak yaptığınız güzel hizmetlerin takipçisiyiz.  Nizip  ile ilgili yapılan eleştirilere de açık olduğunuzu biliyoruz. İyinin yanında , kötünün de karşısında olacağız.  Öncelikle 1969 yılında kurulan ve tarihinde ilk kez kadın başkan olarak sizi ağırlamak bizim için bir onurdur. 6 kadının olduğu yönetimimiz tüm siyasi partilere eşit mesafededir. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti   olarak her zaman haklının  sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Doğan: Nizip’te %50 - %60 oranında tarıma dayalı bir geçim var

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanının bir kadın olmasının  önemine değinerek “ GGC Yönetiminde kadın kotası olması bizi mutlu eti. CHP olarak da bizde de en son yapılan tüzük Kurultayımızda da %50 kadın kotası getirilmiştik.  Nizip’te %50 - %60 oranında bir tarıma dayalı bir geçim var. Geçen hafta da laboratuvar açılışımız oldu. Bu çiftçilerimiz için çok önemli bir hizmet.  Burada gübre su toprak ve yaprak analiz laboratuarı açıldı. Aslında çiftçilerimiz bu konuda tam anlamıyla yeteri kadar tahliller yapıldıktan sonra verimlerinin ne kadar arttığını şu anda bile hesap edemiyorlar. Çiftçilerimize de bunu söyleyeceğiz gerçekten de düzenli bir tarım olursa üretimin %10 -%15 - %20 oranında artırılacağını söyleyeceğiz. Onun da dışında ben sizin tarafsız bir basın olduğunuzu biliyorum Çünkü Karkamış'ta ilk seçimlerinde de ilk burada basın açıklamamı ve canlı yayınını burada yapmıştım. Basının tamamen tarafsız olduğunu burada hissetmiştim. Bana da uğurlu gelmişti. İnşallah başkanlığınız döneminde de Gaziantep basınında Cemiyet başkanı olarak hizmetler verirsiniz. “ diye konuştu.

Türkiye’de gündem olan o görüntüler ile ilgili açıklama yaptı

Nizip Belediye Başkanı Doğan, bir açılış sırasında bir görevlinin ellini cebine sokması konusunda yanlış anlaşılmaların olduğunu belirterek “Biz çalışanlarımıza ne kadar değer verdiğimizi o gün açılış esnasında gösterdik. Biz çalışma arkadaşımıza kurdele kesiminde yer verdik. Sizin emeğiniz var dedik. O gün açılış esnasında o bizimle beraber kurdeleyi kesti ve daha sonra laboratuvarın tanıtımı esnasında yanılmıyorsam genç kardeşimiz biraz heyecanlandı. Ve bu heyecanla da elini cebine soktuğunu gördüm. Bunu gördükten sonra benim çalışma arkadaşımın karşısında, seçilmiş muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarının başkanı, basın mensupları vardı. Bu anlamda basın mensuplarının sivil toplum kuruluşlarının ve seçilmişlerin olduğu bir ortamda yani sunum yaparken çok da yerinde olmayacak bir hareket diye düşündüm sadece ve  uyarma ihtiyacı duydum. Basına nasıl yansımış bilmiyorum. Bu burada sanki böyle müdahale edip de elimle onun elini cebinden çıkartmışım gibi bir algı yaratılmış. Burada sadece video hızlandırılmış aslında videonun biraz daha yavaşlatılarak izlediğini görürseniz ben genç arkadaşımıza dokunmadım bile. Biz aile olarak tanıyoruz genç mühendis hanımefendiyi. Bizim de yetişme tarzımızda üslubumuzda, töremizde, biz büyüklerimizin karşısında bir sunum  dahi yaparken biraz daha derlenir toplanırız. Bu kültürden de büyüdüğüm için böyle müdahale etme ihtiyacı duydum. Ama dokunmadım sadece böyle uyarı mahiyetinde o da anladı. Hemen elini cebinden çekti. Bunu sanki hızlı bir şekilde elini cebinden çıkarttım algısı yaratılmış. Benim kız çocuklarına ne kadar önem verdiğimi belki de Karkamış’tan duymuşsundur bilmiyorum. Ben 5 yıl boyunca maaş almayıp maaşımı kız çocuklarına bağışlamış birisiyim. Burada da Nizip'te mesela benim olmazsa olmazım 3 kız babasıyım. İlk kız çocukları da benim için çok önemli demiştim. Burada da özellikle 4 yıllık eğitime hak kazanmış kız çocuklarına burs veriyoruz.” dedi.

Bizi yanlış tanıtmaları vicdani değil

Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinden üzüntü duyduğunu  sözlerine ekleyen Doğan, “Ben kamuoyunun bu konuda yanlış bilgilendirmesinden dolayı gerçekten çok üzülüyorum. Keşke beni tanısalardı. Bizi hele hele bir çalışma arkadaşımıza ve bunun da ziyadesinde bayan personelimize bu şekilde anlatılan bir algı yöntemi yanlıştır. Biz öyle bir yönetici değiliz. Onun da ziyadesinde Nizip’te görev yaptığım yerde herkes bilir. Ataerkil bir toplumda büyüdük orada yetiştik. Biz törelerimize geleneklerimize bağlı hem kendimiz yetiştik, hem de evlatlarımızı yetiştiriyoruz. Ben orada gerçekten kız çocuğuna öyle bir hamle yapmadım. Kız çocukları da benim için çok önemlidir. Böyle farklı mecralarda basın gruplarında bizi bu şekilde anlamaları yorumlamaları çok da vicdani değil diye düşünüyorum.” Dedi.

Editör: Nihat Sıvakçıgil