POLİTİKA

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na Asu Kaya seçildi

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı’nda, 662 kayıtlı delegenin 477 oyunu alan Asu Kaya Genel Başkanlığa seçildi.

Loading...

Abone Ol

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı’nda, 662 kayıtlı delegenin 477 oyunu alan Asu Kaya Genel Başkanlığa seçildi.

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı, "Eşitlik ve Adalet" temasıyla ATO Congresium’da gerçekleştirildi.

Kurultay süreci devam ederken adaylardan CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç ve eğitimci Birsen Bayar adaylıktan çekildi. Kurultayda, başkanlık için mevcut başkan Aylin Nazlıaka ile CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya yarıştı.

662 kayıtlı delegenin oy kullandığı seçimlerde Asu Kaya 477 oy alarak CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına seçildi. Nazlıaka ise 146 delegenin oyunu alırken, 10 oy ise geçersiz sayıldı.

CHP 5. Olağan Kadın Kolları Kurultayı yapılan seçimle tamamlandı. Mevcut başkan Aylin Nazlıaka ve Asu Kaya arasında geçen seçimde Asu Kaya, CHP Kadın Kolları Başkanı seçildi.

Kaya’nın listesi ‘kırmızı liste’ 477 oy aldı. Aylin Nazlıaka’nın listesi beyaz liste ise 146 oy aldı.

 Osmaniye Miletvekili Asu Kaya Meclis Divan Katip Üyelliğinden Pazartesi günü istifa edeceğini açıklamıştı.

Asu Kaya’nın merkez yönetim kurulu asil listesinde yer alan isimler şunlar:

Armağan Akyüz, Hürmüz Avcu, Pelin Ceylan, Derya Durnabaş, Ülkü Ece, Gönül Kaya, Ceyda Kaymak, Fatma Gönül Kotabaş, Hazal Mintaş, Rahşan Nazlıoğlu, Çağla Özgür, Fatma Özgür, Selma Sunduroğlu, Cemile Şevran, Hatize Us, Sevim Yalınkılıç, Naciye Yapark, Damla Yılmaz, Ece Zeybek ve Serpil Zülfikaroğlu

Kaya, seçimlerin tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada, Aylin Nazlıaka ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, "Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde Cumhuriyet Halk Partimizle Anadolu’da ilmek ilmek halkın iktidarını örmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeni CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya Kimdir?

Asu Kaya, 3 Aralık 1976'da Osmaniye'nin topraklarında dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren eğitim hayatını bu şehirde sürdüren Kaya, liseyi tamamladıktan sonra yüksek öğrenim için Çukurova Üniversitesi'ne adım attı. Burada Tıp Fakültesi'ni 2001 yılında başarıyla bitiren Kaya, meslek hayatına adımını atmış oldu.

Mezun olduktan hemen sonra Osmaniye'de doktor olarak göreve başlayan Asu Kaya, 2008 yılında ise Düziçi ilçesinin Ellek beldesinde aile hekimliği yapmaya başladı. 2023 yılına kadar bu görevini sürdüren Kaya, aynı zamanda 2016 ile 2020 yılları arasında Osmaniye Tabip Odası Başkanlığı görevini üstlendi. Bu dönemde meslektaşlarının sorunlarına çözüm bulmak ve onların haklarını savunmak için çeşitli platformlarda aktif olarak yer aldı.

2020 yılında Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Delegesi olarak da görev yapan Asu Kaya, 2023 yılında siyasete atılmaya karar verdi. Bu kararıyla birlikte hem Osmaniye Tabip Odası Başkanlığı'ndan hem de aile hekimliği görevlerinden istifa eden Kaya, 2023 Türkiye Genel Seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi'nden Osmaniye milletvekili adayı olarak katıldı. Seçimler sonucunda TBMM 28. dönem milletvekili olarak seçilerek yeni bir sayfa açtı.

Asu Kaya Nereli ve Kaç Yaşında

3 Aralık 1976 doğumlu olan CHP Kadın Kolları yeni Başkanı Asu Kaya, 47 yaşında ve Osmaniyeli.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }