Gaziantep

CHP'li başkanlardan GGC'ye ziyaret

Şehitkamil Belediye Başkanı Av. Umut Yılmaz, CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu ve CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin yeni Başkanı Meral Ay ve Yönetim Kuruluna, "Hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

Abone Ol

Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin geçtiğimiz hafta gerçekleşen genel kurulunda göreve gelen yönetim kurulu üyelerinin tam kadro hazır bulunduğu ziyaret sırasında, Gaziantep gündemi ve gazeteci-siyasetçi ilişkileri gündeme geldi. 

Türkiye bunu çok iyi karşıladı

1969 Yılında kurulan Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin ilk kadın Başkanı olan Meral Ay, Başkan Umut Yılmaz ve CHP yöneticilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettikten sonra, Cemiyetin yeni dönemdeki çalışma planı ve hedefleri ile ilgili bilgiler verdi. Tüm partilere eşit mesafede bir çizgide bulunduklarını belirten GGC Başkanı Meral Ay, "Cemiyetin ilk kadın başkanı olmanın yanında, yönetim kurulumuzun yarısı da kadınlardan oluşuyor. Gaziantep ve Türkiye bunu çok iyi karşıladı. Çok olumlu tepkiler aldık" diye konuştu. 

Ay: Gazeteciliği ranta çevirmek isteyenlere karşı olacağız

Geçmiş dönemde GGC'nin İbrahim Ay başkanlığında Türkiye'ye model olan başarılara imza attığını belirten Başkan Meral Ay, konuşmasında şunları dile getirdi: "Önümüzdeki dönemde de öğretmenim, hocam olan İbrahim Ay'ın başarılı çizgisini devam ettireceğiz. Ekibimle beraber onun yerini aratmamaya çalışacağız ve kadın farkındalığını da ekleyerek yolumuza devam edeceğiz. Bize destek olan vefa gösteren tüm dostlarımıza meslektaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bir konunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bu meslekte emekçi olan kardeşlerimize daha çok imkan verilmesi ve meslekteki başarılarının önünün açılması için en gerekiyorsa yönetimimizle birlikte elimizi değil gövdemizi koyacağız. Oturduğu yerden gazetecilik yaparak ve bunu ranta çeviren herkesin de en yakınım da olsa karşısında oldum ve bugünde sonra olmaya da devam edeceğiz. Buna da fırsat vermeyeceğiz.”

Yılmaz: Sürekli yalan haberle muhatap olduk

Göreve geldiği günden beri sistematik bir şekilde eleştirilerin odağında yer alan Şehitkamil Belediye Başkanı Av. Umut Yılmaz da ziyaret sırasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni dönemde de başarılı bir performans sergileyeceğine inandığını belirterek, "Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. Ben Gaziantep’te ilk defa kadın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Meral Ay’ın gazetecilik mesleğine kalite ve disiplin katacağına inanıyorum. Çünkü yönetim kuruluna baktığımda gerçekten siz bunu gösteriyorsunuz" dedi. 

Her meslekte yanlış yapanların, kısa yoldan para kazanmaya çalışanların olduğuna dikkat çeken Av. Umut Yılmaz, "Ben avukatım. Her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde de çürük elmalar var. Biz göreve geldiğimizde sürekli yalan haberlerle muhatap olduk. Fakat ben şunu hep yaptım. Basınla kavga etmek olmaz. Özgür basın olması lazım. Ama aynı zamanda da vicdani basında olması lazım. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Bizler artık bu gibi şantajcılara ve iftiracılara değer vermiyoruz. Biz insanları susturmak için kendileri ile görüşmüyoruz. Bizim bir çizgimiz var, bir karakterimiz var. O konuda netim.Yani şantajcılarla bir araya gelmem, Şantajcılara selam dahi vermem. Bu gibi insanlara Belediyemizin kapısı kapalı olacak. Bu arada sarayda oturduğumuz falan da yok" şeklinde tepkisini dile getirdi. 

Gaziantep'i karış karış geziyoruz

Belediye çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Umut Yılmaz, her kesime ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti. "Bizim kadar gezen başka bir belediye yok" diyen Başkanı Yılmaz şunları söyledi: "Köy köy geziyoruz. Köylerin hepsini ziyaret ettik. Bütün köylerin, mahallelerin dertlerini öğrendik. Şimdi oturup bunları icraata dökme zamanı. CHP olarak 30 yıl aradan sonra Şehitkamil'de belediyeyi kazandık. Eksiğimiz var, yanlışımız var. Kendimizi geliştirmek zorunda olduğumuz kanallar var. İletişim bunlardan bir tanesi. Fakat bizim artık halka daha çok inmemiz lazım. Bizimle ilgili hep eleştiriler halktan uzak bir yapıydı. Milletimiz bize böyle olmadığımızı, halktan kopuk olmadığımızı anlatma fırsatı verdi. Biz de bu fırsatı iyi kullanmak istiyoruz. Dolayısıyla ev ev, mahalle mahalle, köy köy gezerek halkımızla bir araya geliyoruz. Sadece Şehitkamil'i gezmiyoruz. Diğer ilçelerimizi de geziyoruz. Şehitkamil'de biz Belediye Başkanlığımızı yapacağız ama bir Araban’ın ve Yavuzeli’nin derdi varsa da Gaziantep'in  yarısını yöneten bir belediye olarak konuda bilgi sahibi olmamız  lazım. Çünkü hem aynı zamanda  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesiyim. İnşallah güzel bir dönem yaşayacağız. Bizim yapmak istediğimiz çok şeyler var. Şu anda bütün projelerimizi hazırladık. Hangi noktaya, hangi projemizi konduracağımızı belirledik. Detaylarını biz herhalde gelecek hafta içinde açıklayacağız. İnşallah bu 5 yılı sizlere ve bizi seçen seçmenlere mahcup olmadan bitireceğiz."

Reisoğlu: Ekibinizin başarılı olacağına inancımız tamdır

CHP il Başkanı Reis Reisoğlu da GGC Başkanı Meral Ay ve Yönetim Kuruluna başarılar diledikten sonra, basının önemine dikkat çekti. Başkan Reisoğlu, "Öncelikle hayırlı olsun. Başkanım size ve ekibinize başarılar diliyorum. Gerçekten çok güzel bir ekip. Cumhuriyet Halk Partisi olarak basın bizim her şeyimiz, elimiz, ayağımız, gözümüz, basın bizim için çok kıymetlidir. Başarılı  olacağınızdan hiç şüphemiz yok. Hepimizin ortak paydası Gaziantep'tir, Türkiye'dir. Hep birlikte el ele vererek sorunlarımızın çözümü için çaba göstereceğiz. Şehrimizin sorunları çok. Bunun için sık sık bir araya geleceğiz, fikir alışverişinde bulunacağız ve şehrimize hizmet etmek için çalışacağız. Ben sizleri tekrar kutlarken, başarılı bir dönem geçireceğinize inancımı ifade etmek istiyorum" şeklinde açıklamada bulundu. 

Yıldırım: CHP olarak kadınlara ve gençlere önem veriyoruz

CHP Gaziantep Şehitkamil ilçe Başkanı Hurşit Yıldırım da ziyaret sırasında, Gaziantep Gazeteciler Cemiyetine bir kadın başkanın seçilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yıldırım, "Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin tarihinde ilk defa seçilen kadın Gazeteciler Cemiyet Başkanını tebrik ediyorum. Bu bizi çok mutlu etti. Çünkü biz kadınlara ve gençlere en çok önem veren partiyiz. Ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanımız Özgür Özel’in de dediği gibi kadınlara gençlere daha çok ihtiyaç var. Ben de çok mutlu oldum. Gazeteciler halkın kulağı, sesi, sözüdür. Biz gazetecileri araç değil, ses olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }