SİYASET

Ekrem İmamoğlu’ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'li Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'in sosyal medya paylaşımı hakkında, "Zerre kadar kıymeti yok. O duyguları unutsunlar şimdilik. Beni rahatsız etmiştir" dedi.

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

ZERRE KIYMETİ YOK, BENİ RAHATSIZ ETTİ"

İmamoğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'in  Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında sosyal medya paylaşımıyla ilgili, "Bu yapılan paylaşımların benim zihnimde zerre kadar kıymeti yoktur. Bütün belediye başkanı kardeşlerimin beldelerinde sorunların çözümlerine odaklanmasını istiyorum. Bizim derdimiz 4 yıl sonraki seçimin aktörlerini belirlemek değildir. Varsa bir kısım duyguları, o duyguları unutsunlar şimdilik. Beni rahatsız etmiştir" dedi.

SOKAK HAYVANLARI ÇIKIŞI: "ÖTANAZİ VE ÖLDÜRME SÖYLEMLERİ TOPLUMDA ŞİDDETİ BÜYÜTÜR"

İmamoğlu, sokak hayvanlarına ötanazi içeren yasa teklifine dair açıklama yaptı:

"Bir mahalleye maskot olmuş bir köpek var. 'Onu oradan alın', böyle değil bu iş. Biz öldürmekten asla yana değil, yaşatmaktan yanayız. Sahiplendirme konusunda özenli bir çalışma var. Bakın bu öldürme söylemleri, 'ötanazi' meselesi, bu söylemler her türlü şiddeti büyütür. Bunu unutmayın. Öldürme meselesi kritik bir mesele. Her türlü şiddeti büyütür. Attığınız her adımın sosyolojik ve psikolojik etkisini, geleceğe dönük nesillere olan etkisini düşünmek zorundasınız."

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }