Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılan Aile destek ödemeleri devam ediyor. Aile Destek Programı ödemesinden yararlanan vatandaşlar, Eylül ayı sosyal yardım parasının ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Eylül ayı aile destek ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih, bakanlık üzerinden ödeme alma hakkına sahip olan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, eylül ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?


Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?


Aile Destek Programı kapsamında ailelere yapılacak ödemeler hanede kişi başına düşen aylık gelire göre belirleniyor. Aile Destek Programı Eylül ödemelerinin, ayın 15'i ile 31'i arasında yapılması bekleniyor.

Aile destek programı nedir?


Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi amacıyla, hanelerin kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için 850-1250 TL tutarları arasında değişen aylık yardım ödenmesini içeren bir yardım programıdır. https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama

SOSYAL YARDIM SORGULAMA EKRANI

Gaziantep'te yatak fabrikasında çıkan yangın söndürüldü Gaziantep'te yatak fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Okullar açıldı, nakit desteği başladı! Çocuğu okula gidene 4.312 TL yatacak

Okul öncesinden üniversiteye kadar çocukların eğitim hayatının desteklenmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı SED yardımı yeni okul döneminde de devam edecek. Peki, kimler SED yardımı alabilir? SED başvuru ve şartları neler? 2024 SED başvurusu ne zaman başlayacak?

Okuyan çocuklara SED yardımı

2024 – 2025 eğitim öğretim yılı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SED yardımlarının süreceğini açıkladı. Ekonomik problem yaşayan hanelerdeki çocukların eğitim sürecine destek vermek amaçlı yapılan yardım için detaylar açıklanıyor. Okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim okuyan çocuklar ile belirli şartları taşıyan gençlere destekler yatırılmaya devam edecek. SED yardımı aynı haneden en çok 2 çocuğa veriliyor.

Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı ne kadar?

Ülkemizdeki eğitim alan gençler için sağlanan SED yardımı Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik çerçevesindeki katsayıya bağlı olarak belirlenir. Memur maaşlarının zamlanması halinde SED ödemeleri de belirli oranda zamlanarak yatırılmaya devam eder.

SED yardımı okul öncesi eğitimi alan çocuklar için 4 bin 312 TL, ilköğretimde okuyan çocuklar için 6 bin 468 TL, ortaöğretimde eğitimleri devam edenler için 6 bin 899 TL olarak yapılıyor. Yükseköğretimde okuyan gençlere ise Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi 7 bin 761 TL olarak gerçekleştiriliyor. Devlet kuruluşundan ayrılan gençler içinse SED yardımı 3 bin 449 TL olarak yatırılıyor. Çocukların eğitim durumlarına göre belirlenen ödeme miktarı 1 yıl süreyle gerçekleştirilirken uygun bulunması durumunda 2 yıl süreyle destek uzatılabiliyor.

Başvuru nasıl yapılır?

Ekonomik problem yaşayan haneler için sağlanan SED yardımı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri’ne, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri’ne ve e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapılabiliyor. Başvurularda T.C. kimlik numarası ve başvuru dilekçesine ek olarak sağlık raporu, öğrenci belgesi, İş-Kur ya da meslek kurslarına gidildiğine dair belge talep edilebiliyor. Başvuruların yapılmasının ardından oysal incelemeler gerçekleştiriliyor.

Yardımdan kimler yararlanabilir?

Sosyal ve Ekonomik Destek sosyal hizmet kuruluşlarında bakımı sağlanan ya da kuruluştan ayrılan çocuklara verilir. Çocuğun bakımını sağlamaya çalışan ailenin ekonomik şartlarının yetersiz olması halinde de ebeveynlere ya da çocuğun bakımını üstlenen yakına yardım ödemesi yatırılır. Olağanüstü durumların meydana gelmesi halinde, felaket, doğal afet, kaza, hastalık gibi durumlarda SED yardımından yararlanılabilir.

Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama

Editör: Elif Yılmaz