Gaziantep

GASKİ'den çarpıcı son dakika açıklaması

Abone Ol

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (GASKİ), deprem bölgesinde yer alan İslâhiye ve Nurdağı’nda 18 ay boyunca depremzedelerden fatura alınmayacağını duyurmuştu. Bu hafta su sayaçları okunmaya başlandı, GASKİ’den açıklama geldi. İşte detaylar…

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (GASKİ),  deprem felaketi nedeniyle İslahiye ve Nurdağı’nda 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli 18 ay boyunca su faturalarınızda ücret alınmayacağı duyurulmuştu. Ancak bu hafta iki ilçede da su sayaçlarının okunmaya başlandığı iddia edildi. Konuya ilişkin GASKİ’den açıklama geldi.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (GASKİ), İslâhiye ve Nurdağı’nda su sayaçların okunmasına ilişkin açıklama yaptı.

GASKİ: VATANDAŞLARIMIZA FATURA BIRAKILMAMAKTADIR

GASKİ genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Genel müdürlüğümüz deprem bölgesinde (İslahiye ve Nurdağı) 6 Şubat 2023 tarihinden günümüze kadar, abonelerimizden para tahsil etmemiştir. Mayıs ayı itibariyle sayaçlarda yapılan okuma abonelerimizin lehine bir çalışma olup, mevcut tüketimlerin tamamı Yönetim Kurulumuzun onayı gereğince vatandaşlarımıza yansıtılmayacaktır. Kurumuzca yapılan sayaç endeksleri bir sonraki ay  için bir aylık tahakkukun ödenebilmesi için yapılan endeks sıfırlama çalışmasıdır. Vatandaşlarımıza fatura bırakılmamaktadır. Bu tarihten itibaren  sonraki okumada sorumlulukları başlayacaktır. Sayaçların endeksleri bu nedenle alınmaktadır. Vatandaşlarımızın bilgisine önemle duyurulur.

İŞTE GASKİ’NİN AÇIKLAMASI

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }