Gaziantep

GAÜN’de Siyonist Soykırımın 1. yılında Gazze paneli

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi, Gazze’de yaşanan olayların birinci yılı dolayısıyla "Siyonist Soykırımın 1. Yılında Gazze" adlı panel düzenledi.

Abone Ol

GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen, moderatörlüğünü GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hasırcı yaptığı panelde, GAÜN Azez İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar ile Prof. Dr. Mehmet Akbaş konuşmacı olarak yer aldı.

Gazze konusunda Müslümanların bilinçli ve duyarlı olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Nazım Hasırcı, bu tür programlara ilginin daha fazla olması gerektiğini belirtti.

Gazze'deki durumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mahmut Çınar ise aradan bir yıl geçmesine rağmen Aksa Tufanı’nın hala devam ettiğini söyledi. Çınar, “Savaş gittikçe yayılıyor ve daha kötü bir hal alıyor, çatışmaların yalnızca Gazze ile sınırlı kalmayacak, Beyrut'ta da şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.” diyerek, Suriye ve İran hedeflerinin bombalandığını, bu durumun savaşın daha da büyüyeceği anlamına geldiğini ifade etti.

Çınar, Gazze’deki ateşin yakın çevreden başlayarak yayılmakta olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “Burada kötü olan durum dünyada hiç kimsenin bu soykırıma hayır diyememesi. Güçlü devletler, özellikle Amerika ve İngiltere açıkça İsrail’in yanında yer alıyor. İsrail pervasız bir şekilde kadın, çocuk, yaşlı, hastane, okul hiçbir hedefi ayırmadan her tarafı yakıp yıkıyor. Bu durum sürdürülemez.”

Prof. Dr. Mehmet Akbaş ise konuşmasında Gazze’de yaşanan gelişmelerden bahsederek şunları söyledi: “Gazze’de direnişi Hamas yaklaşık 25 bin askerle devam ettiriyor. Şu ana kadar yaklaşık 4 bin asker şehit oldu. Büyük bir orduyla, kendi yaptıkları silahlarla Siyonizm'e darbe vurmaya devam ediyorlar. Bu, dünya Müslümanları açısından büyük bir başarıdır.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }