EBRD tarafından Yeşil Şehir ilan edilen, Gazi şehrin havasını, toprağını ve suyunu korumak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, hidrojenli otobüse geçiş için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’de kamu taşımacılığında öncü olacak hidrojenli otobüslerin altyapısı için yapılacak iş birliği için İTÜ Rektörlüğü’nde protokol töreni yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal ve H2DER Derneği Başkanı Yusuf Günay’ın imzaladığı iş birliği protokolüyle yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi, elektroliz yöntemi ile yeşil hidrojen üretilmesi, sağlanan yeşil hidrojenin yakıt pilleri aracılığı ile hidrojenli otobüslerde kullanılmasını, en az bir dolum istasyonu kurulmasını hedefliyor.

 

Şahin: Kamu taşımacılığında ülkemize örnek olacak bir proje gerçekleştiriyoruz

Gaziantep’te Otomobil Sürücüsü Araziye Uçtu: Yaralı Var Gaziantep’te Otomobil Sürücüsü Araziye Uçtu: Yaralı Var

Protokolde konuşma yapan Başkan Fatma Şahin, hidrojenli otobüslerin örneklerini Almanya’da incelediklerini belirterek şunları söyledi: 

Gazi̇antep Büyükşehi̇r, Hi̇drojenli̇ Otobüs Altyapisi İçi̇n İtü Ve H2Der İle İş Bi̇rli̇ği̇ne İmza Atti (2)

"Köln Belediyesi’nin 200'ü aşkın hidrojenli otobüs kullanması, motivasyonumuzu yükseltti. İlk prototip yerli hidrojenli otobüsü Gaziantep caddelerine biz çıkardık. Şimdi, kamu taşımacılığında ülkemize örnek olacak bir proje gerçekleştiriyoruz. Hasan Mandal hocamıza, hayırlı olsun ziyaretimizi bu anlamlı imza ile buluşturmak, şevkimizi daha da büyütmüştür."

H2DER Başkanı Günay ise içinde bulunulan çağın “Hidrojen Çağı” olarak adlandırıldığını aktararak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kamu taşımacılığında yeşil hidrojenli otobüslere geçişinin dönüşümde en değerli örneklerden biri olduğunu söyledi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal ise projenin hidrojen kullanımına vurgu yaptı.

Editör: Nihat Sıvakçıgil