SPOR

Gaziantep FK'ya şok! 8 futbolcu FIFA'ya gidiyor... Transfer yasağı gelebilir!

Süper Lig ekibi Gaziantep FK'dan açıklama geldi. Kulüp başkanı 8 futbolcunun alacaklarından dolayı ihtar çektiğini açıkladı. Detaylar...

Abone Ol

Memik Yılmaz açıklama yaptı 


Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz, 8 futbolcunun ihtar çektiğini duyurdu. Yılmaz, "Sezon tamamlandıktan sonra büyük bir çaba ve gayret ile futbolcuların alacaklarının ödenmesi için çalışma yürütürken geçtiğimiz haftalarda yapılan toplantıdan hiçbir sonuç çıkmadı. Şu ana kadar 8 futbolcu alacağından dolayı kulübe ihtar çekti. Bu futbolcuların 150 milyon TL'ye yakın alacağı bulunurken bu ödemelerin kısa sürede yapılması planlanıyor." dedi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı toplantıya geldi 

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz ve yönetim şu ana kadar gerekli maddi desteği sağlarken en büyük görev Gaziantep Valisi Kemal Çeber ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e kaldı. Çeber ve Şahin'in en kısa sürede kulübün FİFA'lık olmaması için gerekli girişimleri yapmaları bekleniyor. 

Gaziantep FK dev bütçeyi bulmak zorunda 

Gaziantep Futbol Kulübü'nün acilen 150 milyon TL'ye ihtiyacı var. Kulübe ihtar çeken 7 yabancı bir yerli futbolcunun alacağının 150 milyon TL'ye yakın olduğu öğrenilirken bu alacakların ödenmesi için Gaziantep'e büyük bir görev düşüyor.

Futbolcu ihtarı nedir?

Futbolcunun bir kulübe ihtar yollaması sözleşme tek taraflı feshetme ve uyarma olarak bilinir. Eğer ücret ödenmezse ve ikaz dikkate alınmazsa futbolcular bonservissiz şekilde takımdan ayrılırlar.
Transfer yasağı gelebilir 

Gaziantep FK 8 futbolcunun ödemesini yapmazsa eğer transfer yasağı ile karşı karşıya kalabilir. Futbolcular alacaklarından dolayı FIFA'ya başvuru yaptığı zaman kulüp transfer yasağı alabilir.
Hangi futbolcuların ödemesi gerçekleşmedi?

Gaziantep FK'da hangi futbolcuların ihtar gönderdiği henüz bilinmiyor. Kulüp futbolcuların isimleri hakkında bir bilgi yayınlamadı.
 

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }