SPOR

Gaziantep FK’dan yüksek maaş istemişti, Arabistan yolunu tuttu

Gaziantep Futbol Kulübü’nün geçen sezon başında Sparta Prag’dan transfer ettiği Florin Nita, Suudi Arabistan Ligi’ne transfer oldu.

Abone Ol

Kırmızı siyahlıların 2023-2024 sezonunda kalesini emanet ettiği Rumen kaleci, gösterdiği performansla kısa sürede taraftarı kendisine hayran bırakmıştı. Deneyimli kaleci, geçtiğimiz sezon toplamda 35 kez Gaziantep FK formasını terletti.

9 maçta kalesini gole kapattı

Rumen kaleci, Gaziantep FK formasıyla geçen sezon 34 lig maçı ve 1 Türkiye Kupası müsabakasında görev aldı. Nita, bu karşılaşmalarda toplam 49 gol yedi. Tecrübeli eldiven 9 maçta ise kalesini gole kapatarak takımına katkıda bulundu.

Uçuk maaş talep edince yollar ayrıldı

Gaziantep FK’nın kadrosunda tutmak istediği başarılı kaleci, yapılan görüşmelerde 2 yıllık sözleşme ve yıllık 800 bin Euro istedi. Gaziantep FK yönetimi, Nita’dan bu talepte indirime gitmesi istendi. Rumen file bekçisi indirime yanaşmayınca pazarlıklar tıkandı ve Nita ile yollar ayrıldı.

Arabistan’a transfer oldu

Güneydoğu ekibi ile sözleşmesi sona eren ve takımdan ayrılan Florin Nita’nın yeni adresi belli oldu. Tecrübeli kaleci Suudi Arabistan Pro Lig takımı Damac FC ile sözleşme imzaladı.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }