Hastanenin 1. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliğe; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, doktorlar, idareciler ve hastane çalışanları katıldı.

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin başarılı bir noktaya gelmesinden gurur duyduğunu ifade eden Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Gaziantep Şehir Hastanesi 1. yılını başarıyla doldurdu. Elhamdülillah diyorum. Neren nereye geldik. Ben geldiğimde burası uzaktan baktığım zaman devasa bir devlet yatırımıydı ama kupkuru bir betondu. Kocaman beton kütle görüyordum. Artık buraya gelince sizlerin sayesinde canlı, aksiyon halinde, insanlara hizmet eden, koşuşturan, cıvıl cıvıl bir sağlık tesisi görüyorum. 1 yıl önce şehir hastanemiz açıldığında hastanemizin açılışıyla beraber 1.875 yatağı hizmete alarak, tabi ki kademe kademe yol kat ettik. Şehirdeki kapasitemizi 2.000 yatak sayısı olarak geliştirdik. 1 yılda Gaziantep’in yatak kapasitesini 4.000 yatak olarak artırıyoruz. Hekim sayımız çok arttı. Siz kıymetli sağlık çalışanlarının sayısı çok arttı. İşte bunlarda vatandaş memnuniyeti olarak serzenişlerin azalıp, memnuniyetin arttığı bir süreç olarak bizlere yansıyor. Bizde bundan son derece mutlu oluyoruz. Hastanemiz ilk açıldığı günlerde binlerde olan poliklinik sayımız bugün günlük 10.000’lere ulaştı. Toplam günlük yoğunluk il genelinde 88.000. Çok büyük rakamlar bunlar. Şehir hastanemizin bu devasa ve gurur duyacağımız yatırımının bir kez daha hayırla başlayan yolunun hayırla davam etmesini diliyorum. Her birinizin bu hastane üzerinden verdiğiniz hizmetlerle hem bu dünyanız hem de öbür dünyanız için bol bol hayır duaları almanızı Cenab-ı Alllah’tan niyaz ediyorum” dedi.

G Z X Nb H Xk A A P Xhu

İslahiye'de ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor İslahiye'de ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin bölgeye hizmet veren bir sağlık tesisi olduğunu belirten Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, “Gaziantep Şehir Hastanemizin açılışının hizmete alınışının birinci yıl dönümünde hep birlikte bir aradayız. Teşrifleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Her geçen gün gücüne güç katarak artan Gaziantep ilinin sağlık hizmetlerinde Gaziantep Şehir Hastanemiz lokomotif görevi üstlenmiş durumda. Kapasitesi her gün artarak devam edecektir. Hizmet alınmayan herhangi bir birimimiz yok. Yaklaşık 1 yılımızı geride bıraktık. Şimdiye kadar 2,5 milyon hastaya hizmet verdik. Bunun 2 milyonu poliklinik, 500 bini ise acil servis muayenesidir. Servislerde 70 bin, yoğun bakımlarda 15 bin olmak üzere toplam 85 bin hasta yatışı yapılmıştır. Şu anda aktif yoğun bakım yatak sayısı 259'dur. Bugüne kadar hastanemizde toplamda 10 bine yakın doğum gerçekleşti.  Değerli yöneticilerimizin, çalışma arkadaşlarımızın desteği, bu işe omuz verişi, fedakarlığı, gece gündüz demeden özveriyle çalışılması sayesinde çok iyi bir yol kat ettik. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açıldığı günden bu yola özveriyle ve fedakarlıkla adım adım yol katedildiğini ifade eden Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar “Gaziantep Şehir Hastanesi’nin hizmette girişinin birinci yılını tamamlamış bulunuyor. Yeni doğan bir çocuk gibi ilk önce doğumu, doğumdan sonra emeklemeyi, emeklemeden sonra yürümeyi başardık.  Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte bir yıl içerisinde elimizden gelen tüm gayreti göstererek hastalarımıza hizmette kusursuz bir noktaya gelmeye çalıştık. Arkadaşlarımız bu yolda hep gayretlerini ve desteklerini bizlerden esirgemediler. Hastanemizde özellikli hizmetler açtık. Bunların içerisinde üremeye yardımcı (tüp bebek) merkezi, perinatoloji merkez, hiperbarik merkezi , fizik tedavi alanındaki yenilikler ve yakın zamanda Faz 1 araştırma merkezi bunlardan bazılarıdır. Ayrıca hastanemiz, bölgedeki tek Koroner CT cihazına sahip olup bu sayede kalp hastalıkları tanısında ileri düzeyde hizmet sunuyor. Kardiyoloji merkezimiz,  çocuk kardiyolojimiz,  aritmi uygulamalarımız, kanser tanı ve tedavi merkezimiz ile bölgeye ev sahipliği yapıyoruz. Gaziantep Şehir Hastanesi’nin bu başarılı seviyelere gelmesinde emeği olan herkese teşekkürü borç bilirim” dedi.

Editör: Nihat Sıvakçıgil