Türk Hava Yolları (THY) iştiraki olan AJET’e ait uçaklarda arızalar bitmiyor. 20 Mayıs’ta Gaziantep- İstanbul seferini yapan uçak arıza nedeniyle Gaziantep Havalimanına geri dönüşmüştü.

Geçtiğimiz gün ise Ankara-Gaziantep seferini yapan uçak arıza nedeniyle Adana’ya iniş yaptı. 7 saatlik bekleyişin ardından yolcular otobüslerle Gaziantep’e gönderilirken, yine aynı firmaya ait 05.45 Ankara-Gaziantep seferinin ise 4 saat rötar olarak gerçekleştiği bilgisi edinildi.

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te havayolu ulaşımında çileler bitmiyor. Yetersiz sefer sayıları, CİP Salonu, sis nedeniyle gerçekleşen uçuş gibi iptalleri gibi sorunların aşılması için büyük uğraşların verildiği Havalimanı, son haftalarda ise teknik arızalar nedeniyle gerçekleşen uçuş iptalleri ile gündemde.

Geçtiğimiz hafta ve dün Türk Hava Yolları (THY) iştiraki olan AJET’e ait Gaziantep seferlerini yapan uçaklarının peş peşe arızalanması tepkilere neden oldu.

Sefer Kri̇zi̇gouhs5 Xgaaarac

HAVALİMANINA GERİ DÖNDÜ

İlk olay 20 Mayıs günü meydana geldi. Gaziantep Havalimanından İstanbul’a gitmek üzere havalanan AJET’e ait A321 tipi uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra teknik bir arıza nedeniyle havalimanına geri döndü.

İNCELEME BAŞLATILDI

Uçağın geri dönmesi ve tahliyesi sırasında, bazı yolcular korku ve endişe yaşadı. Bu durum, bazı yolcuların uçuştan vazgeçmelerine ve uçaktan inmelerine neden oldu. Yolcular, yaşanan teknik sorun nedeniyle planlanan seferlerini tamamlamak yerine uçuştan çekilmeyi tercih ettiler. THY ve AJET yetkilileri, yaşanan teknik arıza hakkında detaylı bir inceleme başlattı.

ADANA’YA ACİL İNİŞ YAPILDI

Bir başka olay ise dün yaşandı. AJET’e ait Ankara-Gaziantep seferini yapan uçak, teknik bir arıza nedeniyle Adana Havalimanına indi. Arıza nedeniyle uçaktaki yolcular tahliye edilirken, Gaziantep’e ulaşım için AJET firması yetkililerinden yapılacak açıklamayı beklemeye başladı. Saat 23.55 uçağıyla Gaziantep’e doğru hareket etmek üzere yola çıkan yolcuların Adana Havalimanındaki 7 saatlik bekleyişi gerginliğe neden oldu. 7 saatlik bekleyişin ardından Gaziantep’e gitmek isteyen yolcular otobüslerle gönderildi.

Sefer Kri̇zi̇1

GAZİANTEP UÇAĞI 4 SAAT RÖTAR YAPTI

Öte yandan yine aynı havayoluna ait 05.45 Ankara-Gaziantep seferi de rötarlı olarak gerçekleşti. Yolcular, Gaziantep’e gelmek için 4 saat beklemek zorunda kaldı.