Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi Kız -Erkek yurtları nerede, fiyatları ve nasıl gidilir?

Gaziantep üniversitesine yeni kayıt yaptıracak olan öğrencilere yurtlar hakkında bilgiler…

Abone Ol

Gaziantep Üniversitesine şehir dışından gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı olarak Gaziantep ilinde 7 bin 692 kapasiteli kız yurdu ve 4 bin 463 kapasiteli erkek yurdu bulunmaktadır.

Nizip’te 556 kişi kapasiteli kız yurdu ve 120 kişi kapasiteli erkek yurdu, İslahiye’de bulunan yurtta ise 510 kişi kız ve 150 kişilik erkek öğrenci kalırken; Oğuzeli’nde ise155 kişilik kız ve 155 kişilik erkek yurdu hizmet vermektedir.

Gaziantep ilindeki yurt sorununun çözümünde Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu ile birlikte hareket edilmektedir.    

Yurtlarda barınma imkanı bulamayan öğrenciler için özel girişimciler tarafından işletilen yurt, pansiyon ve ev gibi alternatifler bulunmakta ve şehir öğrenciler için barınma sorun teşkil etmemektedir.

Yurtlar okuldan kaç gün önce açılır?

Üniversite ve yurt kayıtlarını tamamlayan yeni öğrenciler, Yurt Başvuru Takvimi'nde belirtilen tarihten itibaren yurtlara girebilir. Eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler ise yarıyıl başlangıcından en erken 3 gün önce yurtlara girebilir.

Yurt başvuruları ne zaman?

2023-2024 eğitim öğretim yılı için yurt başvuruları başladı. Her yıl hizmete açtığı yeni yurtlarla gençlere güvenli ve konforlu barınma imkanı sunan Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt başvurularını almaya başladı. 29 Ağustos'ta başlayan yurt başvuruları, 2 Eylül saat 23.59'a kadar devam edecek.

Üniversite yurt için ne gerekli?

Yurt başvurusu için gereken belgeler ve koşullar şunlardır:

  • 4 adet vesikalık fotoğraf,
  • Öğrenim belgesi,
  • Öğrenciye ait IBAN numarası,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • KYK yurt ücretinin ödendiğine dair dekont,
  • Kan grubu,
  • Başvuru belgesinde belirtilen öncelik belgesi.

Gaziantep KYK Yurtları kaçıncı tip?

KYK Yurtları 6 Tip Olarak Hizmet Vermektedir. Yurt Ücretleri Yurdun Tipine Göre Değişmektedir. Çamaşırhanelerde Çamaşır Yıkama Ücretsizdir. Çamaşır Yıkamak İçin Deterjan Ve Yumuşatıcılar Öğrenciler Tarafından Temin Edilmektedir.

Yurtlar okuldan kaç gün önce açılır?

Üniversite ve yurt kayıtlarını tamamlayan yeni öğrenciler, Yurt Başvuru Takvimi'nde belirtilen tarihten itibaren yurtlara girebilir. Eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler ise yarıyıl başlangıcından en erken 3 gün önce yurtlara girebilir.

KYK yurt tipleri kaç TL?

En pahalı KYK yurdu 6. tip olurken, en ucuz ücrete sahip olan KYK yurdu ise 1. tip oluyor. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde genel olarak ücretler aşağıdaki gibi belirlenmiş durumda; 1. tip odanın aylık ücreti 345 TL. 2. tip odanın aylık ücreti 405 TL. 3. tip odanın aylık ücreti 405 TL.

KYK da yemek ücretli mi?

Yurtlarda kesin kayıtlı olarak barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı; sabah kahvaltısı için 50,00 TL, akşam yemeği için 105,00 TL olmak üzere toplam 155,00 TLolarak uygulanmaktadır. Öğrenciler beslenme yardımlarını, kahvaltı menüsünde ve akşam yemeği menüsünde parmak izini okutarak alabilmektedir.

Öğrenci yurtlarında internet var mı?

GSB Wifi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki öğrencilere sunduğu ücretsiz internet kullanımına olanak tanıyan bir hizmettir.

KYK yurt neler yasak?

  • a) Yurtlarda silah, patlayıcı, yanıcı, yaralayıcı, delici ya da.
  • b) Kumar oynamak, kumar oynatmakta kullanılan araç ve.
  • c) Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak veya yurtlara.
  • d) Kavga etmek.
  • e) Hırsızlık yapmak.
  • f) Yurtlarda, yurtlar çevresinde ve kampüs içinde alkollü içki.

Öğrenci yurtlarında kamera var mı?

24 saat görevlilerin bulunduğu yurt binalarımızda güvenliğe yönelik olarak girişlerde kamera sistemi mevcuttur.

Yurtta ütü yasak mı?

Kurutma makinesi kullanmak istemeyenler için ayaklı kurutma telleri, ütü ve ütü masaları bulunmaktadır. Yurtta elektrikli alet kullanımı yasaktır, yemek yapmak veya ısıtmak için ayrılan herhangi bir alan yoktur.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }