Edinilen bilgiye Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar’ın görevden alınmasının kesinleşmesinin ardından Gaziantep Milletvekilleri yeni başhekim arayışına girdi.

Bu kapsamda Ak Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ve milletvekilleri Ersin Arslan Hastanesi eski başhekimlerinden Serdar Türkmen isminde  uzlaşma sağladı. 

Gaziantep Şehir Hastanesi için Gaziantepli doktorların bu göreve getirilmesi beklenirken, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak ile Eyüp Özkeçeci'nin il sağlık müdürü ile birlikte ortak hareket edip Sağlık Bakanlığına Ilgın Türkçüoğlu'nun adını verdiği iddia edildi.

Thumbs B C Bb1Ef0Dad68Ce752047B2De9A98Ca33D

Gaziantep'te devrilen traktörün sürücüsü öldü, 1 kişi yaralandı Gaziantep'te devrilen traktörün sürücüsü öldü, 1 kişi yaralandı

Ak Partide bu atama için ortak karar alındığı Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ile milletvekillerinin yer aldığı toplantıda Ersin Arslan Hastanesi eski başhekimlerinden Serdar Türkmen’de uzlaşma sağlandığı iddia edilmişti.

Şimdi bu atama ile birlikte AK Parti'de de sıkıntı yaşandığı, bazı Milletvekillerinin uzlaşma sağlanmasına rağmen Derya Bakbak ile Eyüp Özkeçeci'nin başka bir isim için Sağlık Bakanını etkilemesinden ciddi şekilde rahatsızlık duydukları öğrenildi
Ancak bu anlaşmaya rağmen Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Eyüp Özkeçeci ve Derya Bakbak, anlaşılan isim bakanlığa bildirilmeden kendileri Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile görüşerek Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu ismini önerdiler. 

176458E7 C61E 4298 B8F2 F8397F21C393-1
Gaziantep’te 5 yol önce Kadın Doğum Hastanesi’nde başhekim olarak görev yapan ve halen İstanbul’da Memorial Hastamesi’nde çalışan Türkçüoğlu’nun atanma ihtimalinin çok yüksek olduğu ifade ediliyor. 


Gaziantep’te ithal bürokrat tartışmalarının tavan yaptığı bir dönemde Eyüp Özkeçeci ve Derya Bakbak’ın Gaziantepli Serdar Türkmen yerine Bartınlı Ilgın Türkçüoğlu’nu istemeleri şaşkınlığa neden oldu.

Editör: Murat ATAY