Gaziantep

Gaziantep'te 30 Ağustos gerilimli geçti!

Gaziantep'te düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Demokrasi Meydanına 31 Temmuz tarihinde asılan Hamas lideri İsmail Haniyye'nin fotoğrafının kaldırılmaması gerilime neden oldu. İsmail Haniyye'nin fotoğrafı kaldırılarak yerine Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrakları asıldı.

Abone Ol

Gaziantep'te düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Demokrasi Meydanına 31 Temmuz tarihinde asılan Hamas lideri İsmail Haniyye'nin fotoğrafının kaldırılmaması gerilime neden oldu. Gazilerimiz duruma tepki gösterince vinçlerle alana girilip Haniye posterleri indirildi, Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrakları asıldı.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Gaziantep, bu ülkenin Gazi şehridir; Kurtuluş Mücadelesi'nin simgesi, direnişin öncüsü olmuştur. Ancak, ismi "Demokrasi Meydanı" olan bir meydanda, milli değerlerimize ve tarihimize saygısızlık yapılarak bize mesaj verilmek istenmiştir! Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tür oyunlara asla izin vermeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk, bu toprakların kalbinde sonsuza dek yaşayacak ve onun izinden giden bizler, bu ülkenin bağımsızlık ruhunu asla unutturmayacağız.Cumhuriyet’in değerlerini savunmaya ve bu tür saygısızlıklara karşı durmaya kararlıyız!" ifadelerini kullandı.

Atatürksüz törene CHP’li Öztürkmen’den sert tepki: Büyük saygısızlık!

Öztürkmen: "30 Ağustos Zafer Bayramı gününde Gaziantep'teki 'Atatürksüz tören'i kabul etmiyoruz, etmedik! Demokrasi Meydanı'na CHP olarak Atatürk posterimizi ve Türk bayrağımızı astıktan sonra kutlamamızı yaptık! Yaşasın Atatürk, yaşasın tam bağımsız Türkiye!"

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }