Gaziantep

Gaziantep'te esnafın çifte fiyat oyunu

Abone Ol

Gaziantep’te KDV oranlarının artırılmasının ardından bazı esnafların alışverişlerde kredi kartı kullanmak isteyenlere çift fiyat çıkarması tepkilere neden oldu. Marketten bakkala, zücaciyeciden şarküteriye bazı esnafların fırsatçılık yaptıkları belirtildi. Gelen müşterilere kredi kartı ile ödeyecekseniz fiyat daha fazla. O yüzden iban yoluyla atın’ demesi tepkilere neden oldu.

KDV’Yİ SENDEN İSTEYENLER VAR

Gaziantep’te artık her şeyin çift fiyatı var diye duruma tepki gösteren vatandaşlar ise, ‘Aylardır bu sorun var. Markete de gitsek kuaföre de aynı sorunla karşılaşıyoruz. Bazıları kredi kartı ile ödeme yapılması halinde KDV’yi dahi fiyatlara yansıtıyor. Bir ürünün nakit ve karta göre iki fiyatı var artık’ şeklinde konuştular.

İNSANLARI MAHKUM BIRAKIYORLAR

Bazı vatandaşlar da, ‘Belli miktarın altında fatura kesmeme olayı var. Birçok yerde fatura kesebilir misin? diye sorun. Ya kesemem diyor ya da 1000-2000 ₺ altında kesemem diyor. Seni zorunlu olarak faturasız el altından ödemeye mahkum ediyor. Denetimler artırılmalı. İnsanlar yanında nakit olmayınca kartla ödemek zorunda. Böyle bir şey olamaz’ diye konuştular.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }