Gaziantep

Gaziantep’te havacılık tarihinde bir ilk

Gaziantep’te 2013 yılında kurulan Sportif Havacılık Kulübü tarafından başlatılan Yamaç Paraşütü eğitimleri bu sene düzenlenecek festival ile dikkatleri üzerine çekecek.

Abone Ol

Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Yamaç Paraşütü Festivali 20-22 Eylül tarihleri arasında Nurdağı Sakçagözü’nde yapılacak.

Yamaç Paraşütü Festivaline, Dünya Rekortmeni Kaderim Boyacı’nın da aralarında olduğu Türkiye’nin her yerinden 100’e yakın pilot katılım sağlayacak. 

Festivale gelen katılımcılar, gökyüzünde yamaç paraşütü pilotlarının kalkış ve uçuşlarını izleyebilecekler dileyen katılımcılar ise Bin TL karşılığında tandem pilotları ile birlikte uçmanın keyfini yaşayacaklar.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gençlik Spor Daire Başkanı Yasin Tepe ile Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Ömer Turgut ve yönetiminin bizzat organize ettiği festivale havacılık tutkunlarının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü, Gaziantep’te Yamaç Paraşütü kalkış pisti olmadığı yönünde taleplerini, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ilettikten sonra Nurdağı Sakçagözünde yaptırılan pist ilk kez böyle bir festivale de ev sahipliği yapacak.

Yamaç Paraşütü Festivali 20 Eylül Cuma günü başlayıp 22 Eylül Pazar günü bitecek.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }