Gaziantep’te 2 bin üzerinde işletmeyi denetlediklerini anlatan İncesoy, bu denetimlerde 409 firmaya 1 milyon 390 bin TL cezai işlem uygulandığını anlattı.

Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, 2024 yılının 8 aylık döneminde gerçekleştirmiş oldukları denetimleri anlattı. İncesoy, “2024 yılının ilk 8 aylık döneminde yapmış olduğumuz çalışmalarda 2 bin 195 işletme ve 20 bin 600 ürün denetlendi. Bunun yanında 409 firmada aykırılıklar tespit edildi. Bunların bir bölümünde kasa ile fiyat etiketi uyuşmazlığı, bazı ürünlerde ise fiyat etiketi bulunmadığı, Bakanlık talimatıyla Haksız Fiyat Artışı ile ilgili tespitler yapıldı. Bu 409 firma hakkında yasal işlem yapıldı."

Denetimler hız kesmiyor

Açıklamalarını sürdüren İncesoy, "Servis sonrası ortaya çıkan kusurlarla ilgili de denetimler yapıyoruz. Servis sonrası ortaya çıkan kusurlara bağlı olarak 238 bin 302 TL ceza yazıldı. Öte yandan işletmelere yönelik denetimlerde etiket bulunmaması ve kasa- etiket uyuşmazlığı nedeniyle 350 firmaya 926 bin TL ceza yazıldı. İl genelinde toplamda 1 milyon 390 TL’lik cezai işlem uygulandı” dedi.

Whatsapp Image 2024 10 14 At 134929 2

Suriyeli esnafa denetim

Gaziantep Valiliği önderliğinde Suriyeli Mültecilerin denetlenmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan İncesoy, “Denetim Komisyonunda, SGK, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı personelleri yer alıyor. Yapılan denetimlerde 146 iş yerinde etiket bulunmadığı görülmüş, bunlara da ürün başına 2 bin 200 TL ceza yazıldı. Toplamda ise Suriyeli esnafa etiket olmadığı için 232 bin TL ceza yazıldı” diye konuştu.

Vatandaşlara uyarı

Başkan Yılmaz annelerin sorunlarını dinledi Başkan Yılmaz annelerin sorunlarını dinledi

Vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunan İncesoy, market ve diğer iş yerlerinde karşılaşılan kasa-etiket uyuşmazlıklarının kendilerine bildirilmesini istedi. İncesoy, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda zincir marketlere yönelik denetimler yaptıklarını sözlerine ekledi. 

15 personel ile sahada olduklarını kaydeden İncesoy, “Yılsonuna kadar 3 bin işletmeyi denetlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Editör: Nihat Sıvakçıgil