Gaziantep'te otoyolda motosikletleriyle seyreden gençlerin ölümüne yolculukları görenleri korkuttu. Gaziantep'te TAG Otoyolu ve Çevre yolunda akrobatik hareketlerle yarış yapan motosikletli gençler, adeta ölüme meydan okuyor.

Gaziantep arasındaki Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otobanı'nda motosiklet yarışı yapan Gaziantepli gençler, sürat ve akrobatik hareketler yaparak adeta ölümle dans ediyorlar.

Otoban etrafındaki engelleyici tellerden motosikletleri ellerinde taşıyarak geçen motosiklet tutkunu gençler, daha sonra otobanda birbiriyle yarışıyorlar.

Otobanda seyreden araçlara aldırmayan gençler, yaptıkları akrobasi hareketleriyle de adeta yürekleri ağza getiriyorlar. Yarışı seyretmeye gelen arkadaşları ise bu görüntüleri cep telefonlarına kaydediyorlar.

Dbe531Fb Cce8 476B A680 1348B5B2Fe9B

Cep telefonu ile kaydettiler

Kullandıkları motosiklet üzerine yüz üstü uzanan motosiklet sürücüsü gençler, hem kendilerinin hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye attı. Yaklaşık 130 kilometre hızla giden gençleri trafikteki sürücüler cep telefonu ile kaydetti. Araç içindeki sürücünün ibreyi göstermesi ise gençlerin ne kadar süratle gittiğini gözler önüne serdi.

Trafikte tehlikeli hareketler

Motor üzerine uzanarak süratle geçen gençler yanlarından geçen otomobillere aldırış etmeden birbirinden tehlikeli hareketler yapmaya devam etti.


Otobanda yarışmalarının sebebinin kendilerine ait bir yarış pisti olmamasından kaynaklandığını belirten gençler, yetkililere birçok defa seslerini duyurmaya çalıştıklarını, ancak bugüne kadar bir yarış pisti yapılmadığını belirttiler.

Şahinbey Belediyesi’nden 4-6 yaş Kur’an Kursu eğitimine destek Şahinbey Belediyesi’nden 4-6 yaş Kur’an Kursu eğitimine destek


Bu arada, yaptıkları yarışlarda hiçbir koruyucu önlem almayan, kask takmayan gençler, bazı yarışlarda arkadaşlarının kaza sonucu yaralandıklarını hatta takla atma sonucu hayatını kaybedenlerin olduğunu söylediler.

HABER-NİHAT SIVAKÇIGİL

Editör: Elif Yılmaz