Gaziantep

Gaziantep'te Narin için idam isteği!

Gaziantep'te bir şehir içi yolcu otobüsünün arkasına asılan broşür, dikkatleri üzerine çekti. Türkiye’yi derinden sarsan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti sonrasında, otobüs şoförü tarafından astığı broşürle dikkat çeken bir mesaj verdi. Broşürde, cinayetle ilgili güçlü bir ifade yer aldı.

Abone Ol

Gaziantep'te şehir içi yolcu otobüsü şöförü aracının arkasına astığı broşür ile Diyarbakır’da cinayete kurban giden küçük Narin Güran’ın ölümüne olan tepkisini dile getirdi.

Otobüs şoförü, Narin’in katili için hazırladığı broşürde, "İp iyidir. Tuğlayı hizasında, iti yuvasında tutar" şeklinde bir yazı astı.

Türkiye genelinde geniş bir yankı uyandıran ve halkın büyük bir kısmını derinden üzen 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümü üzerine vatandaşlar bu broşürü hem cinayete yönelik bir tepkiyi hem de adalet talebini ifade eden güçlü bir mesaj olarak yorumladı. Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken, broşürdeki mesajın da toplumsal tepkileri yansıttığı düşünülüyor...

Yetkililerin, broşürün içeriğiyle ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmadığı bilinmektedir.

Narin Güran cinayetinde son dakika gelişmeleri... Anne ve amca soruşturmanın neresinde?

Ağabeyin kolundaki izler tekrar incelenecek

Narin Güran'ın ölümüyle ilgili başlayan soruşturma çok yönlü devam ederken Narin'in şüpheli ağabeyi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma boyunca Narin'in annesi ağabeyini mi koruyor sorusu soruluyordu. bu kapsamda daha önce ağabeyin kolunda oluşan izler incelenmiş ve izlerin kime ait olduğuna dair net bir sonuca ulaşılamamıştı. Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından ağabeyin kolundaki izler yeniden incelenecek. Narin'in cesedinin bulunmasından sonra diş izlerinin alındığı ve ağabeyin kolundaki izlerle daha sağlıklı bir karşılaştırma yapılması bekleniyor. 

Narin Güran'ın tutuklu amcasının avukatı davadan çekildi

21 Ağustos'ta Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi bulunmuş, gözaltına alınan mahalle muhtarı amcası Salim Güran, 2 Eylül'de sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.
5 Eylül'de Salim Güran'ın avukatlığını üstlenen Seda Toğrul, müdafilik görevinden çekildiğini duyurdu. Toğrul, müdafilikten çekildiğini şu ifadelerle duyurdu:
“Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür. Şüpheli Salim Güran'ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu 5 Eylül 2024 tarihinde Narin'in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken anayasanın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafilik görevi üstlenmiş isek de; dosyada gelinen aşamada sanık beyanları, Narin'in ölü olarak bulunması, dosyaya dahil edilen diğer delileri de göz önünde bulundurarak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım. Güzel kızımız Narin'in bu yaşadıklarının derin hüznü ve acısını bir anne olarak doğrudan içimde hissediyorum. Dosyanın bundaki sonraki müdafi olarak değil, bir anne olarak, bir vatandaş olarak yakından takipçisi olacağım. Adil bir yargılamanın gerçekleştirilmesi, tüm sorumluların yargılanması temennisi içinde olacağım.”

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }