ASAYİŞ

Gaziantep’te postacı Şinasi dolandırıcılığı: 600 milyon lira zarar

Gaziantep’te Şinasi Kozan isimli bir postacı, çevresindekileri 600 milyon lira dolandırdı. Olay, Kozan’ın eşinin bir emlakçıya giderek, eşinin dolandırıcılık yaptığını ve ortada herhangi bir şirket olmadığını söylemesiyle ortaya çıktı.

Abone Ol

Emlakçı ve mağdurlar durumu öğrenince Kozan’ı sıkıştırdılar. Kozan, “İstanbul’da bir yalı var, onu satıp paralarınızı vereyim,” şeklinde yanıt verdi.

Yalı başkasına ait çıktı

15-20 kişiyle İstanbul’a giden mağdurlar, Kozan tarafından gösterilen yalının başka birine ait olduğunu öğrenince dolandırıcı kayıplara karıştı. Olayın duyulması üzerine çok sayıda kişi Kozan’dan şikayetçi oldu.

270 Yıl hapis cezası istemi

Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın ilk duruşması yapıldı. Firari Şinasi Kozan haricindeki 6 sanık, emlakçı olduklarını belirterek, sadece tapu işlemlerine aracılık ettiklerini savundu. Kozan ve 6 sanık hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan 270 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

En büyük mağdurlardan biri: 20 milyon lira zarar

Olayın en büyük mağdurlarından biri olan Şinasi’nin iş arkadaşı Ertan Kılıç, Kozan’a güvenerek 20 milyon lira değerinde nakit para, ev ve araba verdiğini açıkladı. Kılıç, bu dolandırıcılıkla ailesinden de para aldığını belirtti.

Mahkeme süreci

Mahkeme heyeti, firarda olan Şinasi Kozan’ın yakalanması için müzekkere çıkarılmasına, mağdurların mülklerine tedbir konulmasına ve eksik tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Olayla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }