Gaziantep

Gaziantep'te Vatandaşlar : Dolma yemek lüks oldu

Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip olan ve Oğuzeli’nde üretilen kurutmalık patlıcan, biber ve kabaklar tezgahlarda yerini aldı. Ancak fiyatlar sadece cep yakıyor. Vatandaşlar fiyatları görünce gözlerine inanamıyor.

Abone Ol

Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip olan ve Oğuzeli’nde üretilen birbirinden renkli kurutmalık patlıcan, biber ve kabaklar tezgahları süslemeye başladı. Özellikle Almacı Pazarı’nda yoğun olarak satılan kurutmalık fiyatlarını görenler gözlerine inanamıyor. 

Yüksek enflasyon, akaryakıt ve elektrik gibi girdilerin yükselmesi kurutmalıkların fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu. Geçen yıl 30-35 liraya satılan bir dizim birer bu sene 120 liradan, 50 ya da 70 liraya satılan bir dizim patlıcan ise 150 liradan satışa sunuldu. Kabağın fiyatı ise 180 ile 250 lira arasında değişiyor. 

Kurutmalıkların satışa sunulduğunu ifade eden Esnaf Fatih Özsefil, fiyatların yükseldiğini dolayısıyla satışların düşük olduğunu söyledi. ‘’Bu seneki fiyatlar geçen yıla göre yüksek. Çünkü maliyetler çok arttı. Geçen yıl 30-35 liraya sattığımız biberin fiyatı bu sene 120 liraya yükseldi. 50 ile 70 lira arasında sattığımız patlıcanı 150 liraya satıyoruz’’ dedi. 

Kurutmalıkların yeni mahsul ürünler olduğuna dikkat çeken Muhammet Hafız, ‘’Eski mahsul kalmadı, çünkü hepsi tükendi. Şimdi ki patlıcanlarımız, biberlerimiz ve kabaklarımız bu senenin mahsulü. Bu ürünlerimiz Oğuzeli’nden geliyor. Çünkü en güzeli burada yetişiyor’’ ifadelerini kullandı.

Hafız, ‘’Antep patlıcanı 160 lira, birerler 140 lira, az küçüğü 110 lira, kapya biberler 150 lira, kabak ise 180 lira ve 250 liradan satılıyor. Fiyatların yükselmesi bizim işimize gelmiyor. Çünkü ürünlerin fiyatları yükseldikçe kar oranlarımız ile birlikte satışlarımız da düşüyor. Dolayısıyla müşteriye fiyat söylerken çekiniyoruz’’ şeklinde konuştu.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }