GAZİANTEP'TE YAŞAYAN BİR İSRAİLLİ

Abone Ol

Gaziantep'te bulunan Türkiye'nin en büyük, Avrupanın 3. büyük hayvanat bahçesinde eksik olan Fil için önce Sri Lanka devleti ile temasa geçildi. Fil alımı konusunda anlaşma sağlandı. Filin gelme haftasında Sri Lanka'da iç savaş başladı ve fil gelemedi.
Arayışlar devam ediyordu, beklenen haber İsrail'den geldi. Temas kuruldu, anlaşma sağlandı. Gaziantep'te heyecan vardı. File isim için anketler yapıldı. Ökkeş denildi, Vakkas denildi,  Mamet denildi.  Fakat İsraillilerin tek şartı vardı, isim değişmeyecekti. 


GABİ
Aslında Gabi parçalanmış bir ailenin çocuğu idi. Babası Hindistanlı Emmett, Londra'da yaşıyor, annesi Pakistanlı Tamar, İsrail'de yaşıyordu. 
Dr. Gabi Eshkar, İsrailli bir doktor. İlk tüp bebek filin doğumunu  yaptırdıktan sonra eve dönerken trafik kazası geçirip öldü. İsrailliler yeni doğan file "Gabi" adını koydular, adını yaşattılar. Dr. Gabi Eshkar'ın ailesi, Sultan Abdülhamit tarafından Filistin'e gönderilen Gaziantep kökenli Aşkar soyundandı.

Yani özü, ailesi Türk ve Antepli idi. Tarihin ilginç kesişmesi Dr. Gabi Eshkar'ın çocuğu Fil Gabi, dedelerinin toprağına döndü.
Fil Gabi yi görmek, Dr. Gabi  Aşkar'ı anmak isterseniz, Gaziantep Hayvanat Bahçesi sizi bekliyor. 


Bu arada Sn. Dr. Asım Güzelbey'e de, şehrimize kazandırdıkları için teşekkürlerimle.

Ali K Şahin

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }