Gaziantep'te depremzede öğrenciler "Benim Hikayem Projesi" ile kamerayla tanıştı Gaziantep'te depremzede öğrenciler "Benim Hikayem Projesi" ile kamerayla tanıştı

Gaziantep’te çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Gaziantep’te saat 15.00 sıralarında Dülükbaba Tepesi’ndeki verici istasyonlarının olduğu yerde çıkan yangı,n ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yaklaşık 20 dönümlük alanda çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra yangın söndürme helikopteri de müdahale etti.

Gaziantep'te çıkan orman yangın havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Merkez Şehitkamil ilçesindeki Dülükbaba Ormanı'nda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine yönlendirilen Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Dülük Baba Tepesi mevkisinde öğleden sonra yangın çıktığı belirtildi.

Yangına Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü, Şehitkamil ve Şahinbey Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, OSB ekipleri, arazözler ve iş makineleriyle acil müdahalede bulunulduğu aktarılan açıklamada, "Yangın alanının ilk belirlemelere göre 20 dönüm olduğu tahmin edilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Hatay ilimizden acil müdahale amacıyla görevlendirilen bir yangın söndürme helikopteri alana intikal etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Valilik, 150 araç, 1000'e yakın personel ve 1 helikopterle müdahale edilen yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. Yangın yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol  altına alınırken, ekiplerin soğutma çalışması ise sürüyor.

Kaynak: iha