ASAYİŞ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran’da uğradığı suikastte öldürüldü

Hamas, lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen saldırıda öldüğünü açıkladı.

Abone Ol

Hamas'tan yapılan açıklamada, Haniye'nin, İsrail'in Tahran'daki konutuna yerel saatle 02:00'de düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi. Haniye'nin kaldığı evin bir güdümlü füzeyle vurulduğu belirtiliyor.

İran Devrim Muhafızları Haniye'nin Çarşamba sabahı düzenlenen saldırıda koruma görevlilerinden biriyle birlikte hayatını kaybettiğini belirtti.

Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, "Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'daki evi vuruldu. Haniye ve bir koruması, saldırı sonucu şehit oldu" denildi.


 HAMAS: CEZASIZ KALMAYACAK

Haniye'nin öldüğünü doğrulayan Hamas, yaptığı ilk açıklamada, "Haniye, siyonist bir saldırı sonucu Tahran'da öldürüldü. Hamas liderinin suikastı korkakça bir eylem, cezasız kalmayacak" ifadelerini kulllandı.

İran Ulusal Güvenlik Konseyi ise üst düzey Devrim Muhafızları komutanları ile suikasti soruşturmak üzere toplandı. Sonuçların yakında açıklanacağı belirtildi.

İran'ın en üst düzey güvenlik kurulu, Haniye'nin öldürülmesine karşı Tahran'ın stratejisine karar verecek.

İran medyasının aktardığına göre İran Devrim Muhafızları eski komutanı Muhsin Rezai, saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarak, "İsrail Haniye'yi öldürdüğü için ağır bir bedel ödeyecek" açıklamasını yaptı.

Öte yandan Filistinli gruplar, genel grev ve geniş çaplı protesto çağrısı yaptı.

İSRAİL'DEN İLK AÇIKLAMA

İsrail saldırıyı henüz üstlenmedi.

Ancak İsrail Miras Bakanı Amihai Eliyahu, "Haniye'nin ölümü dünyayı daha iyi hale getirecek"açıklamasını yaptı.

İsrail ordusu ise İsrailli sivillere yönelik güvenlik konusunda herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.

Açıklamada, “Şu anda ordu bir durum değerlendirmesi yürütüyor. Herhangi bir değişikliğe karar verilmesi halinde kamuoyunu derhal bilgilendireceğiz” denildi.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }