Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının duyurulmasıyla birlikte, binlerce öğrenci geleceklerini şekillendirme sürecine girdi. Bu süreç, özellikle İstanbul gibi nüfus yoğunluğu ve yaşam maliyeti yüksek şehirlerde, öğrenciler için yeni bir mücadele alanı açıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öğrencilere ekonomik barınma seçenekleri sunuyor.

Türkiye’nin dört bir yanından üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen gençlere güvenli, temiz ve ev konforunda barınma hizmeti sunan İBB, 2024 yılında 14 yurtta öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır. Yeni akademik yılda 14 yurtta 1.291 odada barınma hizmeti verilmesi planlanmıştır. Yurtlardaki toplam engelli yatak kapasitesi ise 37’dir.

Başvuru tarihleri ne zaman?

16 Ağustos’ta başlayan başvuru süreci, İstanbul’da öğrenim gören ve İBB yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler için büyük bir fırsat sunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından üniversite öğrencilerine sunulan yurt başvuruları bugün sona eriyor.

İBB Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır

Öğrenciler, İBB yurt başvurularını iki farklı platform üzerinden gerçekleştirebilecek: "İstanbul Senin" mobil uygulaması ve İBB'nin resmi yurt başvuru sitesi "yurt.ibb.istanbul". Her iki platform da kullanıcı dostu arayüzleri ile kolay bir başvuru süreci vaat ediyor.

Yurt ücreti ne kadar?

Gaziantep Büyükşehir ile başarılı öğrenciler Bosna-Hersek’te! Gaziantep Büyükşehir ile başarılı öğrenciler Bosna-Hersek’te!

Yurtlar, sabah ve akşam yemeği dahil olmak üzere 1.950 TL ücretle hizmet verecek.

İBB Öğrenci Yurdu Başvuru Şartları

İBB yurtlarına başvuru yapacak öğrenciler, belirlenen bazı temel kriterleri karşılamalıdır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Bir yükseköğretim kurumunda örgün eğitim görmek.
  • Eğitim gördüğü kurumun İstanbul içinde olması.
  • Ailesinin İstanbul dışında yaşaması.
  • Adli sicil kaydının olmaması.
  • Belirli bir gelir sınırının altında olmak.
  • Kamu görevlisi olmamak.
  • Sağlık durumunun yurtta kalmaya uygun olması.
  • 30 yaş altı olmak.

    İBB Yurt Başvuruları Ne Zaman Açıklanacak?
    Başvuru sonuçları 28 Ağustos'ta "yurt.ibb.istanbul" üzerinden ilan edilecek. Asil ve yedek listeler, kayıt tarihleri ve diğer tüm detaylar da yine aynı platform üzerinden öğrencilere duyurulacak. İBB yurtları, 7 Eylül’den itibaren yeni öğrencilerini ağırlamaya başlayacak

Editör: Elif Yılmaz