Instagram erişim engeli nedeniyle Türkiye'de girişe yasaklandı. Ne zaman açılacağı merak konusu olurken ücretsiz VPN'ler de araştırılmaya başlandı. İşte merak edilenler...

Instagram açıldı mı ve ne zaman açılacak?

Güncel olarak Türkiye'den VPN kullanmadan Instagram'a giriş yapılamıyor. Kullanıcılar giriş yapmak için VPN kullanmak zorundalar.

Gaziantep’te "Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği" başladı Gaziantep’te "Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği" başladı

Bakan açıklama yaptı

Bakan Uraloğlu, "Instagram'ı Katalog suçları çerçevesinde kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik."Uraloğlu, Instagram'da yaşanan erişim engeliyle ilgili, "Hassasiyetlerimiz belli, oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderildiği an 1 saat sonra kaldırmış olacağız. Herkesin kanunlara uymasını istiyoruz net olarak" ifadelerini kullanmıştı.

Instagram ne zaman açılacak?

Bakan'ın yaptığı açıklamaya göre Instagram'ın açılması için şirketin yaptığı paylaşım yasağını geri çekmesi gerekiyor. Geri çekilmesi durumunda ise Türkiye'de tekrardan kullanıma geçecek.

''Yasağı kaldıracağız''

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, "Ülkemizde de temsilcileri bulunan -ki tamamının temsilcisi var- bazı sosyal medya platformları var. Bunlara bizim uygulanmasını istediğimiz belli kurallar var, kanunlar, yönetmelikler var. Zaman zaman bunlara yaptığımız uyarılara rağmen uyulmasında bazı problemler görüyoruz. Bu da bizim şu andaki en son tüm uyarılarımıza rağmen dikkate almadıkları 'katalog suçlar' dediğimiz bir çerçevemiz var. O çerçeve kapsamında kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklıkları, hassasiyetlerimizi, kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman biz de gerekli işlemi yaparak, bu erişim yasağını kaldırmış olacağız" dedi.

En iyi VPN hangisi ücretsiz? (Android)

NordVPN (30 gün boyunca ücretsiz) ExpressVPN (30 gün boyunca ücretsiz) CyberGhost (45 güne kadar ücretsiz) ProtonVPN. Hide Me VPN. TunnelBear VPN. Hotspot Shield. Windscribe.

Instagram için VPN'i nasıl kullanırım?

ExpressVPN'e abone olun.

Uygulamayı cihazınıza indirin.

ExpressVPN'e bağlanın ve Instagram'ın engellenmediği bir ülke seçin.

Instagram'ı açın ve kaydırmaya başlayın.

Iphone ücretsiz VPN var mı?

 IOS için VPN, tüm web sitelerine ve hizmetlere tek dokunuşla erişmenizi sağlayan ücretsiz, güvenli, hızlı, sınırsız ve kullanışlı bir VPN'dir.

Instagram'a VPN ile nasıl giriş yapılır? Android cihazlarda VPN kurulumu

  1. Google Play Store'a girin.
  2. VPN aratmasında istediğiniz uygulamayı telefonunuza yükleyin.
  3. Uygulamayı açın ve ‘Bağlan’ butonuna tıklayın.
  4. Karşınıza çıkan uyarı bildirimine izin verin.
  5. Instagram'ı açtığınızda, farklı bir ülkede göründüğünüz için şüpheli giriş uyarısı verebilir. Bunun için "Giriş yapmaya çalışan bendim" seçeneğini seçin.

IOS cihazda VPN kullanım rehberi

  1. App Store'a girin..
  2. VPN aratmasında istediğiniz uygulamayı telefonunuza indirin
  3. Uygulamayı açın ve ‘Bağlan’ butonuna tıklayın.
  4. Karşınıza çıkan uyarıya izin verin.
  5. Instagram'ı kullanabilirsiniz.

Instagram'a giriş için ücretli ve ücretsiz birçok VPN uygulaması bulunuyor. Ancak bir yöntemle Instagram'a VPN'siz de giriş sağlanabilir. DNS adresini değiştirmek için şu adımları takip edin:

1-Ayarlar menüsüne giriş yapın.

2-Wi-Fi seçeneğini seçerek bağlı olduğunuz ağın yanındaki yuvarlak içindeki "i" harfine tıklayın.

3- Karşınıza çıkan ekranı aşağıya kaydırarak "DNS'i Ayarla" seçeneğini seçin. Sunucu Ekle" seçeneğine tıklayın ve "1.1.1.1" yazın ve diğer DNS bilgisini silin.

4- Daha sonra internet bağlantınız açıp kapatın.

Android kullanıcıları ise "8.8.8.8" ve "8.8.4.4" olarak iki DNS sunucusu ekleyerek Instagrama erişebilir.

Editör: Elif Yılmaz