Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya platformunun "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle erişime kapatıldığı belirtildi. Türkiye'de Instagram'a erişim 2 Ağustos tarihi itibarıyla engellendi.

Instagram'ın Türkiye'deki erişim engelinin kaldırılması amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile Instagram temsilcileri arasında saat 13.00'te yapılan toplantı olumlu geçti. Gazeteci Bülent Aydemir'in edindiği bilgilere göre, Instagram'ın yeniden açılması yönünde karar, kabine toplantısı sonrasında verildi.

Instagram gelişmesi:

Instagram, terör örgütü PKK propagandasına karşı içerik kaldırmada daha hassas olacak. Terör örgütü PKK’yı algoritmaya yerleştirecek. Hamas paylaşımlarında ise instagramın çifte standardı devam ediyor. Görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Kabine sonrasında Instagram çok büyük ihtimalle açılacak.( Gazeteci Bülent Aydemir)

Instagram'ın yeniden erişime açılmasına yönelik nihai kararın, kabine toplantısı sonrasında alınacağı belirtildi. Toplantının ardından yapılacak resmi açıklama ile Instagram'ın ne zaman açılacağı kesinleşecek. Ancak görüşmenin olumlu sonuçlanması, Instagram kullanıcıları için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Gaziantep'te eşini öldüren kocanın ifadesi! Kendimi öldürecektim... Gaziantep'te eşini öldüren kocanın ifadesi! Kendimi öldürecektim...

instagramdan açıklama 

"Hizmetlerimizi Türkiye'de yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapacağız."

Editör: Elif Yılmaz