REFORM HABER - Gaziantep’in tanınmış avukatlarından Önder Alkurt tutuklandı. Görülmekte olan bir dava nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına ifadeye çağrılan Avukat Önder Alkurt ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gaziantep Barosuna kayıtlı avukat olan Önder Alkurt, beklenmedik bir şekilde tutuklandı. Kentte büyük yankı uyandıran bu gelişme, gündeme bomba gibi düştü.  

Gaziantep'in tanınmış simalarından biri olan Alkurt, savcılık tarafından ifadesine başvurulmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Peki, bu tutuklamanın arkasında ne var? 

Şehitkamil zabıta ekiplerinden dev operasyon Şehitkamil zabıta ekiplerinden dev operasyon

İŞTE TUTUKLANMA NEDENİ!

İddiaya göre; Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Yazı İşleri Birimi’nde görevli bir katip mahkemenin bir dosyasında bir hakimin sahte imzasını kullanıyor.

G Y Qh Ev L Wg A A P H St

Bu evrakı da başkaca bir mahkemeye havale ediyor. Fakat dosyanın gidişatına göre belgenin sahte imza ile hakimin bilgisi dışından oluşturulduğu açığa çıkıyor. Bunun üzerine işlemi yapan katip Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma neticesinde tutuklanıyor. Tutuklanan Yazı İşleri Personeli ifadesinde, kendisine bu işlemi rüşvet karşılığında Avukat Önder Alkurt’un yaptırdığını söylüyor. Soruşturma kapsamında ortaya konan diğer delillerle de Önder Alkurt’un resmi belgede sahtecilik adına bir hakimin sahte imzasını mahkemenin kalem personeline yaptırdığı anlaşılıyor. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadeye çağırılan Önder Alkurt tutuklanıyor.

Kaynak:İlerigazete.com

Editör: Murat ATAY