İzmir'de 4 çocuğundan 3'ünü silahla öldürüp birini yaralayan baba intihar girişiminde bulundu.

Bornova ilçesi Altındağ Mahallesi'nde yaşayan 45 yaşındaki Vesim Ş, Çınar mevkisine yakın araziye getirdiği 4 çocuğuna tabancayla ateş etti. Baba, aynı silahla yaşamına son vermek istedi.

İhbar üzerine belirtilen bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekipleri çocuklardan Ceylin (2), Cemre (4) ve Nira Ş'nin (14) olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Yaralanan Hira Nur (11) ile baba ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İnşaat işlerinde çalıştığı öğrenilen Vesim Ş'nin eşiyle boşanma aşamasında olduğu öğrenildi.

Kocaeli'de "dur" ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü polisin açtığı ateş sonucu öldü Kocaeli'de "dur" ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü polisin açtığı ateş sonucu öldü

Ceylin, Cemre ve Nira’ya anneden acı veda... Hanginize yanayım

İzmir’de babaları tarafından zeytinlikte öldürülen Ceylin, Cemre ve Nira Şimşek Manisa Salihli’de son yolculuklarına uğurlandı. Kızlarının yan yana konulan tabutlarına sarılan anne, “Annem hangi birinize yanayım” diye feryat etti.

Eşine 2.5 ay önce boşanma davası açan ve babaevine dönen anne Naciye Şimşek ise kızlarının cenazelerini dün sabah adli tıp morgundan teslim alarak memleketi Manisa’nın Salihli ilçesine götürdü. Ceylin, Cemre ve Nira’nın cenazeleri Hz. Ömer Camisi avlusunda yan yana konuldu. Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu’nun da katıldığı cenazede anne Naciye Şimşek yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durdu. Kızlarının tabutlarına sarılarak gözyaşı döken anne Naciye Şimşek’in “Annem hangi birinize yanayım. Nira’yı ortalarına gömsünler o kardeşlerini de korur” sözleri herkesi ağlattı.

Izmir Kurşun

Müftü: Kelime bulamıyorum

Cenazede konuşan Salihli Müftüsü Ali Çebi de “Üç yavrumuzun hayatlarının bu şekilde sonlandırılmış olması çok üzücü. Bir kelime bulamıyorum. Helallik sünnettir ama yavrularımızdan neyin helalliğini alacağız. Üç yavrumuzun cenazesini bir baba, bir dede yani gönül yarası olarak ayrı ayrı kıldıracağım” dedi. 3 kardeş ayrı ayrı kılınan namazın ardından Karaağaç Mezarlığı’nda gözyaşları içinde yan yana toprağa verildi. Bir yakınları olay gününü anlatırken “Ağabeyim  olay sabahı sıralarında işe giderken Vesim’i börekçide görüyor. ‘İyiyim amca, çocuklara börek aldım. Şimdi eve gidip onları doyuracağım’ demiş” diye konuştu.

Baba da hayatını kaybetti

İzmir-Bornova’da eşiyle boşanma aşamasında olan baba Vesim Şimşek (45), dört çocuğunu silahla vurup intihar etti. Çocuklardan üçü olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Vesim Şimşek, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Editör: Nihat Sıvakçıgil