Edirnekapı'da yaşanan trajik cinayetlerin ardından, kasaplık yapan Semih Çelik’in babası A.Ç., oğlu hakkında açıklamalarda bulundu. A.Ç., Semih’in uzun süredir psikolojik problemlerle mücadele ettiğini ve uyuşturucu madde kullandığını dile getirdi.

Baba A.Ç., oğlu hakkında şunları söyledi:

"Eşim, Semih'in 16 yaşından itibaren, pandemide eve kapanması ile 'Tanrı bizi niye yarattı, madem öleceğimizi biliyordu, niye yarattı?' gibi varoluşa dair sorular sorduğunu bana söylemişti.

Semih'in bilgisayarda ya da telefonu ile hangi sitelere girdiği, kim ya da kimlerle irtibat kurduğu, beyninin kim ya da kimler tarafından yıkanmış olduğu hakkında bilgim yok.

16 yaşına gelmeden önce de imanlı biriydi. Namazını da kılıyordu. Hatta bana 'Neden namaz kılmıyorsun, cehennemde yanacaksın' da demişti."

Cem Garipoğlu’nun ailesi, DNA örneği vermek için Adli Tıp’a geldi Cem Garipoğlu’nun ailesi, DNA örneği vermek için Adli Tıp’a geldi

Odaya girince bilgisayarını kapatıyordu

"Bir oğlum bir kızım var kayınpederimin evinde oturuyoruz. Pandemiden önce Lise 3'te okuduğu sırada öğretmen çağırıp bize bir arkadaşını söyleyerek 'Ondan uzak dursun' demişti. O dönemde Semih'e almış olduğum bilgisayar ile evde devamlı vakit geçiriyordu. Odasına ben, annesi ya da ablası girdiğinde hemen telaşla bilgisayarını kapatıyordu. Bilgisayarı şifreli olduğu için de ne yaptığını, kimle görüştüğünü kontrol edemiyorduk. Daha sonra kendisi bize okumayacağını söyledi.

"Oğlun kızımınbeynini yıkıyor beraber intihar edecekler"

A.Ç. ifadesinin devamında; "1 Mart 2022 günü öğlen saatlerinde Semih'in okul arkadaşı İkbal Uzuner'in annesi eşimi arayarak, 'Senin oğlun benim kızımın beynini yıkamış, beraber intihar edecekler' demiş. Aynı gün akşam saatlerinde Semih'in sol göğüs bölgesinden kendisini bıçaklayarak intihara teşebbüs ettiğini öğrendik. Bu konuda Çocuk Şube'de ifade verdi. Bu olaydan ötürü muayenesi Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde oldu. Psikoloji üzerine ilaç tedavisi üzerine 3 hafta bu hastanede yattı." şeklinde konuştu.

670025046F460120823F2837

Cenazesine 3 kişi katıldı

Olayların ardından intihar eden Semih Çelik’in cenaze namazı, güvenlik sebepleriyle iptal edilmesinin ardından 5 Ekim’de akşam saatlerinde Kilyos Mezarlığı’nda düzenlendi.

Cenazeye aileden sadece üç kişi katıldı. Semih Çelik’in mezar taşına isminin yazılmaması da dikkat çekti.

Editör: Nihat Sıvakçıgil