Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Kur'an kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran'dan kuran kursu çıkışı haber alınamadı. 9 gündür haber alınmayan Narin Güran'ı arama çalışmalar devam ederken, bir ihbarı değerlendiren ekipler, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Öte yandan Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, arama çalışmasında çemberin daraldığını ve sonuca çok yaklaşıldığını söyledi. Yıldırım, bir kişinin gözaltına alındığını belirtti. 

Narin'in cinayetinde ’bir kısım şahısların hedef saptırma maksatlı suni ihbarları’ kayıtlara geçti Narin'in cinayetinde ’bir kısım şahısların hedef saptırma maksatlı suni ihbarları’ kayıtlara geçti

Boş evler, ahırlar, samanlıklarda arama yapıldı

Narin'i bulmak için AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında çalışma yürüttü.

Jandarma ve AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler, mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştirdi.

Jandarma ekipleri, mahalleye giren ve bölgeden ayrılan araçları kontrol etti. Jandarma Sualtı Arama Kurtarma dalgıç ekipleri, mahalledeki su kuyularında arama yaptı, bu noktaları sprey boya ile işaretledi. Ekiplerce, şu ana kadar mahallenin etrafındaki 16 kilometrelik alanda arama çalışması yürütüldü.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanından açıklama 

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Narin'in bulunmasıyla ilgili yaptığı konuşmada arama çalışmasında çemberin daraldığını ve sonuca çok yaklaşıldığını söyledi. Yıldırım, bir kişinin gözaltına alındığını belirtti. Kolunda diş izi bulunan bir kişiden ise numune alındığı ifade ediliyor.

Narin'in annesinden kafa karıştıran sözler

Öte yandan anne Yüksel Güran Didem Arslan'ın programına katılarak açıklamalarda bulundu. Anne Güran, "Bizden şüphelenirler diye söylemedim, ilk kez anlatıyorum. Askere gidecek olan oğlum ve iki arkadaşı Narin'in kaybolduğu saatlerde evin arka tarafında tütün içiyor ve bir köpeğe zarar veriyorlar" dedi. O anlarda yayına ara verildi.

"Biri götürdüyse tanıdıktır" 

Anne Güran başka bir yayında ise ekiplerin her köşeyi aradığını belirterek "Köyde taş üstünde taş bırakmadılar. Tarlalar, çimenler, pamuklar, insanlar... Her yeri arıyorlar, yok. Allah bin kere razı olsun" dedi. Narin'in akıllı bir kız olduğunu belirten anne, "Kızımı kimse parayla falan kandırıp arabaya atıp götüremez. Biri götürdüyse ancak tanıdıktır" ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan kim?

Narin Güran soruşturmasında gözaltına alınan kişinin Narin'in birinci dereceden yakını olduğu idda ediliyor.

Gözaltındaki Şüpheli Ağabey

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin ağabeyi E.G. (18) olduğu öğrenildi.

Kollarında ısırık izleri olduğu belirlenen E.G.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ve yapılacak incelemeden sonra ise tekrar Diyarbakır'a getirileceği öğrenildi.

Adli tıp raporu sonucu, 9 gündür kayıp olan Narin'in ağabeyinin kolundaki ısırık izlerinin, Narin'e ait olmadığı tespit edildi.

Editör: Elif Yılmaz