Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri yakınında bulunan Oba Makarna fabrikasında, 15 Eylül Pazar günü meydana gelen patlama sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi ise yaralandı. Patlamanın ardından çıkan yangın, ekiplerin yoğun çabalarıyla kontrol altına alınabildi.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında 15 Eylül Pazar günü meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. Patlama neticesinde çıkan yangın, ekiplerin uzun uğraşları neticesinde kontrol altına alınmıştı.

Bariyere çarpan taksinin şoförü öldü Bariyere çarpan taksinin şoförü öldü

İtfaiye ekiplerince devam eden soğutma çalışmaları esnasında fabrika içerisinde cansız bedeni bulunan 27 yaşındaki Mesut Şimay, 16 Eylül tarihinde Akyazı ilçesinde son yolculuğuna uğurlanmıştı.

670026F7D2D9A709 W1200Xh1285

Fabrika müdürü tutuklanmıştı

Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerin de bulunduğu 7 şüpheli 19 Eylül tarihinde Hendek Adliyesi’ne ifadeye çağrıldı. İfadeleri tamamlanan 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 1 kişi ise alınan ifadesinin ardından salıverildi. 20 Eylül’de sağlık kontrollerinden geçirilen ve Hendek Adalet Sarayı’na götürülen 6 şüpheliden fabrika müdürü V.U., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fabrika sahipleri, 1 iş güvenliği uzmanı, değirmen sorumlusu ve elektrik bakım uzmanı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

670026F7A483C883 W1200Xh675

22 yaşındaki gençten acı haber geldi

Patlamada ağır yaralanan ve tedavisi Kocaeli Şehir Hastanesi’nde devam eden bakımda Eray Kızıldağ’dan (22) acı haber geldi. Yaklaşık 20 gündür yaşam mücadelesi veren Kızıldağ, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kaynak: iha