GÜNDEM

Öğrencilere ulaşım desteği ne kadar? Ulaşım desteği nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirilen Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılı hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, öğrencilere ulaşım desteği devam edecek mi, ne kadar? Ulaşım desteği nasıl alınır? İşte, Ulaşım desteği başvuru bilgileri...

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaşım Desteği ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirler arası ulaşım giderlerine destek olduklarını belirtti.

2024-2025  Ulaşım desteği devam edecek mi? 

Bakan Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin gidiş-dönüş olmak üzere yılda dört defa ulaşım giderlerine destek sağladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1250 lira olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon liralık kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık."

12 Ay Boyunca Aylık 6.545 TL Destek

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, maddi durumu yetersiz olan ve çocuğu okula giden ailelere 12 ay boyunca her ay 6.545 TL ödeme yapılacak. Bu yardım, ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Özellikle okul döneminde aileler için büyük bir rahatlama sağlayacak olan bu destek, başvuru şartlarını taşıyan ailelere sağlanacak.

 Ulaşım desteği başvuruları nasıl yapılır?

Göktaş, destek programına ilişkin başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini hatırlattı.

Başvurular Başladı

Ulaşım Desteği ödemesinden yararlanmak isteyen aileler, ikamet ettikleri yere en yakın Sosyal Hizmet Merkezi’ne başvuruda bulunabilecek. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de başvuru yapılabileceği belirtildi. Başvuru sonrasında, ailelerin ekonomik durumları hakkında kapsamlı bir inceleme yapılacak ve yardıma hak kazanan ailelere ödemeler yapılacak.

Yardımdan Kimler Faydalanabilir, şartlar neler?

Ailesinden uzakta eğitim görenler, 25 yaşının altındaki lisans öğrencileri ve Türk Vatandaşı öğrenciler ulaşım desteği başvurusunda bulunabilir. Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri ulaşım desteği alamayacak.Bu yardım programından yalnızca ekonomik olarak zor durumda olan ve çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken aileler faydalanabilecek. Sosyal Ekonomik Destek (SED) yardımı kapsamında yapılacak ödemeler, ailelerin gelir durumuna göre 5.000 TL ile 7.000 TL arasında değişiklik gösterecek.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }