Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, Süper Kupa'da karşılaştı.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçta Beşiktaş, sarı-kırmızılılara hezimet yaşattı.

Siyah beyazlılar mücadeleyi Immobile (2), Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun golleriyle maçı kazandı.

"İYİN OYUN ORTAYA KOYMADIK"

Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"Böyle bir mağlubiyet beklemiyorduk. Kazanmak için çıktık. Beşiktaş'ı tebrik ederim, hak ettiler. Seremonide onları alkışladık ve tebrik ettik. Bize yakışan bu, kazananı tebrik etmek. Örnek olduğumuzu düşünüyorum. Zaha ve Ziyech kanatlarda olunca bu anlamda üretme anlamında zorluk çekiyoruz. Çizgi oyunu oynuyoruz oyun birebire kalıyorlar. Diğer arkadaşları gibi onunda benim de yetersizdi performansı. Net bir şekilde iyi oyun ortaya koymadık."

Şenol Güneş: "Savaşçı ruhumuz var" Şenol Güneş: "Savaşçı ruhumuz var"

"HEPİMİZİN UTANMASI GEREKİYOR BENCE"

"2-0'dan sonra düştük. Yine hamleler yaptık. Daha çok üretebilirdik. İki forvete döndük ama çok fazla top getiremedik. Bu maç öncesi de iki takımın hazır olmadığını söyledim. Ama ikinci yarıda Beşiktaş daha fazla oyunun içinde kaldı. Bu takımı hazırlayan ve ilk 11 çıkaran, kadroyu seçen, oyuncuları seçen benim. O yüzden birinci sorumlu benim. Oyuncularımla da konuştum. Hepimizin utanması gerekiyor bence. Sonra da başımızı kaldırıp bir sonraki maça hazırlanmalıyız. Bir sonraki maça bakacağız. İyi başlamadık. Geçen senenin başı da oyun olarak çok etkili değildik. En kısa zamanda kendi oyunumuzu bulmamız ve kazanarak başlamamız gerekiyor. Yine en büyük şampiyonluk adayı biziz. Önümüzdeki hafta daha güçlü ve daha iyi, bu akşamki mağlubiyeti unutturacağız. Dediğim gibi bu benim sorumluluğum. Ben oyuncularıma güveniyorum. Onlar ve takım için daha iyisi nasıl olacak, daha iyisini yapmalarını isteyeceğim. Taraftarımızdan özür diliyoruz, bize güvensinler. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Ödül töreninde onları alkışladık, onlar bizi alkışladı. Bu da aradığımız iklim için çok önemli."

"BİR DAHA BÖYLE BİR MAÇ YAŞAMAYACAĞIZ"

"Dört haftadır idman yapıyoruz, milli oyuncular geç katıldı, transferler geliyor, geçen seneki motivasyonu hemen yakalamak kolay değil. Şanssız da bir gece yaşadık. Bireysel hatalar, her gelenin gol olduğu bir maç oldu. Bir daha böyle bir maç yaşamayacağız. Ben oyuncularıma güveniyorum. İki sene şampiyon olduk. İnşallah bu sene de olacağız."

"BU STADYUMU SEVMİYORUM"

"Hem benim hem oyuncularım için her maçı aynı şekilde oynamanız gerekiyor. Bu anlamda bir ders oldu. Erken olması iyi. Pozitif olarak etkilenmeliyiz. Böyle bir mağlubiyet, final kaybetmek hiç yaşamadığımız bir şey. O anlamda üzgünüm. Tam olarak istediğimizi ortaya koyamadık. Hiçbir şekilde bahanesi değil, daha önce de söyledim, bu stadyumu sevmiyorum, burada futbol oynanmasına karşıyım, futbola ters bir stadyum. Gördüğüm en kötü stadyumlardan biri."

"ZAHA YENİ DİZİLİŞİ ANLATTI"

"10 kişi kalınca Wilfried Zaha'yı yanıma çağırdım yeni dizilişi anlattım. 4-3-2 şeklinde dizilmemizi söyledim ama o oyuna girdikten sonra yanlış anlattı. Barış sağ beke geçemedi. Kerem stopere geçti. Bazen oyuncular yanlış anlayabiliyor."

Editör: Murat ATAY