Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, tv100'e konuk oldu. Burada merak edilen soruları yanıtlayan Buruk, "Derbilerde genel olarak iyiyiz" açıklamasında bulundu.

"Maçlara çıkarken psikolojik olarak hazırlanıyoruz" diyen Buruk, "İşin en nirvanası, en üstü deplasmanda Fenerbahçe'yi yenmek. Rakip kulübede kim olursa olsun, onun çok üstüne çıkıyor" açıklamasında bulundu.

S Cba7F453Ad3E3C39E6Ad1Edbdeea504F4B2Bf0Aa

OKAN BURUK: İŞİN NİRVANASI...

TSYD’de Oğuz Tongsir’den önemli açıklamalar TSYD’de Oğuz Tongsir’den önemli açıklamalar

Okan Buruk'un açıklamaları şöyle :

Ekstra motivasyon olmuyor. Bu maçlar zaten ekstra motivasyon. Biz bu maça çıkarken psikolojik olarak hazırlıyoruz. Bu maçlara hiç kasarak çıkmıyoruz. Kadıköy'de 2 galibiyet ve 1 beraberliğim var. Benim için önemli. Geçen sene içeride Fenerbahçe'ye ve deplasmanda Beşiktaş'a kaybettik. Derbilerde iyiyiz genel olarak. Oralarda kazanmak önemli."

Fatih Terim katıldığı programda, son dönemlerde Okan Buruk'un dile getirdiği fikstür eleştirilerine ve "3 günde bir maç oynanıyor" tartışmalarına ilişkin dikkat çeken bir çıkış yapmıştı. Mümkünse 7 gün içinde daha fazla oynanmasından yana olduğunu belirten Terim, "3 günde bir maç oynanır, oynanması da gerekir. Oynanmıyorsa demek ki Ocak ayından sonraya kalamadınız demektir. Avrupa'da yoksunuz demektir" diye konuşmuştu.

OKAN BURUK'TAN CEVAP

3-Paok

"Fatih Terim'in İzmir'deki sözleri bana da olabilir, olmayabilir de. Genel olarak maç trafiğinden bahsediyor. 8 günse tam 4. güne koyarsınız, fikstür yapınca. Pazara koyarsın, gündüz oynatırsın, onu dedim. Fenerbahçe'nin Manchester United maçı sonrası Bodrum maçını 3. günde oynuyor, ondan sonraki lig maçı 6 gün sonra. Fenerbahçe için de aynı. 4 gün oynansa diri şekilde maça da hazırlanacak. Beşiktaş, Başakşehir için de bunlar düşünülebilir."

Okan Buruk açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"OYUNCULAR ÇOK YORGUN GELDİ"

okan buruk 2

"Ligde lideriz. Planladığımızın dışında beraberlik aldık. 3-0'dan 3-3'e gelen bir maç var, moralimiz bozuldu. Şampiyonlar Ligi'nden de elendik. Bizim için hikayesi farklı. Kadro olarak hazır olmadığımız, oyuncu performansı olarak hazır olmadığımız bir maçtı. Aslında zor bir yaz geçirdik kendi açımdan. Transfer hikayeleri oluyor. Yetişip yetişmeme, istediğiniz oyuncuları alıp almama oluyor. Burada biraz zorlandık. Milli oyuncularda çok zorlandı. Geçen sezon çok uzun sürdü, Avrupa şampiyonası, 2 hafta izin verebildik, oyuncular çok yorgun geldiler. Yorgunlukları devam ediyor. Performanslarını geç buldular. Abdülkerim'in fiziksel olarak geç hazır olduğunu söyleyebilirim."

Editör: Murat ATAY