Peki en elit takımlarda oynaması beklenen bir futbolcu nasıl kendini Türkiye'de buldu?

Osimhen'i eleştirenler, size, sürekli sakatlanma riski olan ve yalnızca tek bir sıra dışı sezon geçiren bir futbolcunun 130 milyon euro (4,8 milyar lira) değerinde olmadığını söyleyecektir.

Peki bu argüman, Osimhen'in kendini ne kadar geliştirdiğini ve bu süreçteki başarılarını hafife almıyor mu?

Nijeryalı futbolcunun, hayranlarının anlata anlata bitiremeyeceği kadar çok golü, bir dolu yeteneği ve asisti var. Ancak bunların içinden biri hepsinden farklı. Brezilya ve Napoli efsanesi Antonio Careca'ya göre bu, "Pele'nin bile gurur duyacağı" bir gol.

Gwgpsduxkaidiex Rcco

Napoli, Suudi Arabistan'dan gelen çok iyi bir teklifi reddetmişti

Napoli'nin sahibi De Laurentiis, geçen Ocak ayında yaptığı açıklamada Nijeryalı yıldızın takımdan ayrılacağını duyurdu.

Aralık'ta Omishen'in sözleşmesinin uzatılmasıyla Napoli, yıldıza dönüştürdüğü bu oyuncudan büyük kâr elde edebilecek hale geldi.

Sözleşme kapsamında Omishen'in maaşı arttı ve tartışmalı serbest kalma maddesi eklendi.

Mükemmel dokuz numara arayışındaki takımların Omishen için iyi para vereceğinden emin olan Napoli, geçtiğimiz yaz Suudi Arabistan'dan gelen çok iyi bir teklifi reddetmişti.

Ancak mevcut şartlarda takımlar, zafere ulaşmak için daha hesaplı yollar izlemeyi tercih ediyor.

Bazılarına göre de Napoli, Omishen konusunda açgözlülük yaptı.

Galatasaray ile Gaziantep FK 11. randevuda Galatasaray ile Gaziantep FK 11. randevuda

Peki istikrarsız Rafael Leao'nun 175 milyon euroluk serbest kalma maddesi olduğu ve Rasmus Hojlund'un Atalanta'da 10 gol atıp iyi bir sezon geçirdikten sonra 72 milyon sterline Manchester United'a gittiği şartlarda, oyuncular nasıl hakkıyla değerlendirilebilir?

Osimhen'in ederi ne kadar? Hojlund'dan fazla mı? Enzo Fernandez için biçilen 107 milyon sterlinden az mı? Bu sorunun cevabı gizemini koruyor.

Napolililer ve birçok futbol sever içinse Afrika'da ve İtalya'da yılın oyuncusu seçilen Osimhen paha biçilmez bir oyuncu.

Thumbs B C 1F6D72192179262E4B4C18C8664B2F09

Napoli'nin sportif direktörü Giovanni Manna, transfer sezonu bittikten sonra DAZN'a verdiği bir demeçte Osimhen için "Victor, Napoli'de kalmak, bu takımda oynamak istemediğini çok net belirtti, biz de onu mutlu etmeye çalıştık" dedi.

Suudi Arabistan'ın Al-Ahli takımı Napoli'nin biçtiği fiyatı kabul etmedi, İngiltere Premier Ligi takımalarından Chelsea ise Osimhen'in istediği maaşı veremedi. Ancak transfer sürecinin sonunda yardıma Galatasaray yetişti.

Osimhen'in Galatasaray'a transferini olumsuz karşıladı, İtalyan gazeteleri bunu "üzücü" olarak niteledi.

Ancak Osimhen sarı kırmızı formayı giyerek idolü Didier Drogba'nın takımına gidecek ve böylece mini bir hayalini gerçekleştirecek.

Daha da önemlisi, İtalya ve Türkiye'deki haberlere göre Osimhen, sözleşmesine seçtiği 10 kulüpten teklif alması durumunda Ocak'ta İstanbul'dan ayrılabileceğine dair bir madde ekletti.

Osimhen'in sözleşmesini 2027'ye kadar uzatması gerekiyor, bu yüzden ne zaman kalıcı olarak ayrılacağına dair kontrolün bir kısmı hala Napoli'de.

Ancak en azından serbest kalma maddesindeki meblağ, daha makul olan 75 milyon euro seviyesine çekildi.

Acaba bir Premier Lig takımı önümüzdeki aylarda Osimhen'in kapısını çalacak mı?

44446E30 6Acd 11Ef 8C32 F3C2Bc7494C6.Jpg

Galatasaray, Napoli'den Victor Osimhen'i 1 sezonluğuna kiraladı. Bu transfer dünya çapında ses getirirken, şaşkınlık da yarattı. Osimhen'i Galatasaray'a kazandıran menajer George Gardi transferin perde arkasını TuttoMercato'ya anlattı.

Osimhen transferinin perde arkası: Gardi her şeyi anlattı  - 2. Foto

"Operasyon Cuma günü Avrupa'da transfer penceresi kapandıktan bir dakika sonra başladı. Victor'un takımdan ayrılmadığını, Napoli'de özel bir durum olduğunu gördüm. Kulübe oyuncunun kiralık olarak gitmesine izin verip vermeyeceklerini sordum, bana yeşil ışık yaktılar ve ben de hemen Galatasaray ile iletişime geçerek bunun kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu ancak birkaç gün içinde bitmesi gerektiğini söyledim."

Osimhen transferinin perde arkası: Gardi her şeyi anlattı  - 3. Foto

"48 saat içinde temasa geçilmesi ve tamamlanması gerekiyordu. Bana hemen büyük bir heyecanla onay verdiler. Victor ile görüştükten sonra onun da Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığını anladım. Osimhen, Galatasaray'a evet dedi. Onun için Galatasaray önemli bir kulüptü. Oraya gidip oynamak onun için bir onur olurdu."

Osimhen transferinin perde arkası: Gardi her şeyi anlattı  - 4. Foto

"Teknik direktör Okan Buruk ile görüntülü görüşme yaptık ve Galatasaray'da yapmak istediği diziliş değişikliğini anlattı. 4-2-3-1 oynuyordu ama Victor'u duyduktan sonra hemen dizilişi değiştirip iki forvetle oynamayı düşündü."

Osimhen transferinin perde arkası: Gardi her şeyi anlattı  - 5. Foto

"Sonrasında kulüpler arasında resmi temaslar başladı ve müzakereler son derece gizli bir şekilde hızla gerçekleşti. Çok önemli bir olay olduğu için taraflardan birinin araya girmesinden veya fikrini değiştirmesinden korkuyordum."

Osimhen transferinin perde arkası: Gardi her şeyi anlattı  - 6. Foto

"48 saatten kısa bir sürede fikir doğdu ve transfer tamamlandı. Futbolda böyle bir şampiyonu birkaç saat içinde transfer etmek asla kolay değildir. Galatasaray'ın Osimhen takviyesiyle video oyunu gibi Avrupa'da birinci sıraya yerleşen bir hücumu oldu. Bu iki oyuncuya karşı rakip defansların durumunu hayal etmek istemiyorum. Galatasaray'ın her bölgede çok değerli oyuncuları var."

Osimhen transferinin perde arkası: Gardi her şeyi anlattı  - 7. Foto

"Anlaşma Cuma günü Avrupa piyasaları kapandıktan bir dakika sonra doğdu. Victor'un takımdan ayrılmadığını, Napoli'de özel bir durum olduğunu gördüm. Kulübe oyuncunun kiralık olarak gitmesine izin verip vermeyeceklerini sordum, bana yeşil ışık yaktılar ve hemen Galatasaray ile bunun kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu ancak birkaç gün içinde bitmesi gerektiğini söyledim.

Çünkü UEFA listeleri teslim edilecekti. 48 saat içinde temasa geçilmesi ve tamamlanması gerekiyordu. Bana hemen büyük bir coşkuyla onay verdiler. Victor ile görüştükten sonra Galatasaray'a gelmek için sıcak olduğunu anladım. Teknik direktör Okan Buruk ile görüntülü görüşme yaptık. Ve Galatasaray'da yapmak istediği diziliş değişikliğini anlattı. 4-2-3-1 oynuyordu ama Victor'u duyduktan sonra hemen dizilişi değiştirip iki forvetle oynamayı düşündü. Sonrasında kulüpler arasında resmi temaslar başladı ve müzakereler son derece gizli bir şekilde hızla gerçekleşti. Çok önemli bir olay olduğu için taraflardan birinin araya girmesinden veya fikrini değiştirmesinden korkuyordum. 48 saatten kısa bir sürede fikir doğdu ve transfer tamamlandı." (TMW)

Resim

Editör: Murat ATAY