Gaziantep genelinde LGS’de yüzde 1 dilimde olan öğrenciler arasında 16 öğrenci ile en fazla öğrencisi olan okul olduklarını anlatan Adil Teymur İHO Müdürü Mehmet Kartal, “Ankara’da bulunan Ankara Fen Lisesi, Ankara Cumhuriyet Fen Lisesi ve Özdemir Bayraktar Havacılık okuluna en fazla öğrenci gönderen okul olduk” dedi.

GİBTÜ yeni bir başarıya daha imza attı GİBTÜ yeni bir başarıya daha imza attı

Okullarının başarıları nedeniyle kayıt sırasında büyük bir teveccüh gördüklerini anlatan Kartal, “Adil Teymur İmam Hatip Ortaokuluna bu yıl 1000 öğrenci başvurdu. Yapılan sınava giren öğrencilerden 200 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı” diye konuştu.

Teymur

Bursluluk sınavında 4 öğrencilerini 500 tam puan yaparak Türkiye birincisi olduğunu anlatan Kartal, “Adil Teymur’dan mezun olan 160 öğrenci LGS puanına göre öğrenci alan okullara yerleşti. Gaziantep’teki özel okullarda okuyan burslu öğrenciler burslarını iptal edip Adil İmam Hatip Ortaokuluna geçiş yapmaktadır” dedi. 

Gaziantep ve Türkiye’de LGS’de artık Adil Teymur Modeli’nin örnek alındığını kaydeden Kartal, “Marka Şehrin Marka Okulu olan Adil Teymur İHO Türkiye’de marka olmaya hazırlanıyor.  Okulumuza desteklerinden dolayı Gaziantep Valisi sayın Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı sayın Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Nihat Sıvakçıgil