Nüfusuyla Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesi olan Şahinbey’in Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bir süre önce Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede savunma sanayisine 500 milyon lira bağış yapmak istediklerini ama yasal engellerle karşılaştığını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahmazoğlu’ndan gelen bu talep üzerine bağışın yapılmasının önündeki engellerinin kaldırılması talimatı verdi.


Bu gelişme üzere Tahmazoğlu, 500 milyon lira olan desteğini 1 milyarlara yükselterek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İlçemize kazandırdığımız sayısız projeyle vatandaşlarımızın hayatına değer katarken, ülkemizin gücüne güç katan Savunma Sanayimize de destek oluyoruz.
Milli teknoloji hamlemizin öncüsü, vatan savunmasında yerli ve milli gücümüze katkı sağlayan gurur kaynağımız Savunma Sanayiimize 1 milyar TL destek sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te gürültü yapan 63 kişiye para cezası Gaziantep'te gürültü yapan 63 kişiye para cezası

Tahmazoğlu, yazılı açıklamasında, savunma sanayisinin Türkiye'nin bağımsızlığı için vazgeçilmez bir alan olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayisinde dışa bağımlılığı azaltmak için büyük yatırımlar yaptığına vurgu yapan Tahmazoğlu, bu vizyona katkı sunmayı bir görev olarak gördüklerini ifade ederek, şunları aktardı:

"Şahinbey Belediyesi olarak bugüne kadar ilçemize kazandırdığımız projelerle vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmaya çalıştık. Ancak sadece belediye hizmetleriyle sınırlı kalmayıp, ülkemizin gücüne güç katacak projelere de destek vermek istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın savunma sanayisini güçlendirme konusundaki vizyonuna destek vermek amacıyla, biz de taşın altına elimizi koyuyoruz. Savunma sanayisi, Türkiye'nin geleceği için stratejik bir öneme sahip. Bu nedenle, 1 milyar liralık desteğimizi açıklamaktan büyük bir gurur duyuyoruz."

Desteğin ülkenin güvenliği ve bağımsızlığı için hayati öneme sahip olduğunu belirten Tahmazoğlu, "Türkiye artık kendi insansız hava araçlarını, savaş gemilerini, füzelerini üreten bir ülke konumuna geldi. Bu sürecin hız kesmeden devam etmesi için biz de üzerimize düşeni yapacağız. Yerli üretime katkı sağlamak, bağımsız Türkiye vizyonuna destek olmak en büyük gurur kaynağımızdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA