Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre Yunus Emre Geçti’nin arkadaşına silahla ateş ettiği bir videoyu gönderip onu bıçakladığı, trafikte birine ateş açtığı, bir arkadaşını gasp edip 11 yıl hapis cezasının “saygı” indirimiyle üç yıla düştüğü ortaya çıktı.

26 suç kaydı bulunan Geçti'nin adliyeye intikal eden 24 dosyasından 14'ünde şüpheli, 6'sında ise suça sürüklenen çocuk sıfatıyla yer aldığı tespit edildi. Geçmişine bakıldığında gasp, silahla yaralama ve tehdit gibi birçok suça karıştığı görüldü.

İstanbul Tuzla'da polise silahlı saldırı İstanbul Tuzla'da polise silahlı saldırı

Geçti’nin en yakın zamanlı dosyalarından biri ortaokuldan beri arkadaş olduğu Ali Y.’yi yaralamasıyla ilgili. Olay Yunus Emre Geçti’nin Ali Y.’nin kız arkadaşına hakaret etmesiyle başladı. Bunu öğrenen Ali Y. Geçti ile tartıştı, tartışmadan sonra Geçti, Instagram’dan arkadaşına etrafa tabancayla ateş ettiği videoyu gönderip ‘ansızın’ yazdı.

Videoyu göndermesinin üstünden dört gün geçmeden de Geçti 28 Haziran 2024’te sokak ortasında arkadaşı Ali Y.’yi bacak ve kalçasından yaraladı, ayrıca “Seni doğrarım” diye bağırdı.

Editör: Nihat Sıvakçıgil