İzmir Spor Zirvesi'nde "Efsanelerle Futbol" oturumu efsane teknik direktörler Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş konuk oldu. İşte Şenol Güneş'in programda yaptığı açıklamalar...

"Geçmişte de büyük takımlar para harcıyordu, transfer yapıyordu''

"Geçmişte de büyük takımlar para harcıyordu, transfer yapıyordu. Çok transfer yapmak, çok para harcamak garanti etmez. Para bir araçtır. Asıl amaç futbol oynamak, futbolcu yetiştirmektir. Fatih Hoca'nın dediği gibi, aklınız olmazsa paranız bir şeye yaramaz. Kötü kullandığınızda hiçbir işe yaramaz. Fransa'da PSG'nin parası çokken, Monaco ve Lille şampiyon oldu. İngiltere'de Leicester şampiyon oldu.

"Üretim de olmalı yarışma da olmalı''

Gaziantep FK, evinde Beşiktaş'a geçit vermiyor Gaziantep FK, evinde Beşiktaş'a geçit vermiyor

"Üretim de olmalı yarışma da olmalı. Bunu yapan Barcelona üretmiyor mu? Bizde bu sisteme geçmek için kulüpler sancılı, başkan, hoca kendini göstermek istiyor. O zaman parası varsa harcanıyor. Hatta borçlanıyor. Bugün kulüplerin borçlanarak yarışması sağlıksız bir durumdur, doğru da değildir. Düzeltmek devletin, federasyonun, ilgili kuruluşların görevi olmalı."

''Para değil futbolcular yarışıyor''

"Parayı yarıştırmıyoruz, futbolcuları yarıştırıyoruz. Parayı akıllı kullanmak kulüpleri başarıya götürür."

''Şu an 40 bin kişiye oynuyor''

"Çok yakın zaman önce Bursaspor şampiyondu, bugün başka yerlerde. Halbuki potansiyeli çok fazla vardı. Şu an 40 bin kişiye oynuyor. O 40 bin kişi, Süper Lig'den düşerken orada olsaydı veya bir altta olsaydı bugün tekrar ligdeydi ve ilk beşin içinde kesin olurdu."

Editör: Nihat Sıvakçıgil