İstanbul’da tır şoförü olarak çalışan Halil Sazak, SMA Tip 2 hastası oğlu İbrahim Sazak için destek bekliyor. 1 yıl içinde tamamlanması gereken kampanyanın 6 ayını geride bıraktıklarını ifade eden baba Sazak, 6 ayda yüzde 33’e ulaştıklarını söyledi.

Tedavi için toplam 1 milyon 819 bin 500 dolar (60 milyon TL) toplanması gerektiğinin altını çizen Sazak, sosyal medyada valilik onaylı yürüttükleri kampanyaları için tüm hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

“İLK GÜN HABERİMİZ OLSAYDI, HER ŞEY ÇOK FARKLI OLURDU”

SMA hastası İbrahim bebeğin hastalık ve tedavi süreci hakkında bilgi veren Halil Sazak, “İbrahim 1 yaşına geldiğinde yaşıtları gibi bazı hareketleri yapamıyordu. Hastaneye götürdük ve yapılan testler sonucunda SMA Tip 2 hastalığı teşhisi koyuldu. Test süreci, aylarca sürdüğü için İbrahim 2 yaşına gelmişti. İbrahim doğduğunda SMA taraması yasal olarak zorunlu değildi. Çevremizden de bilgimiz olmadığı için SMA’dan haberimiz yoktu. Haliyle o arada, zaman da kaybettik. İlk gün haberimiz olsaydı, her şey çok farklı olurdu. Belki bugün kampanyamız bitmiş, oğlumuz sağlığına kavuşmuş olabilirdi” şeklinde konuştu.

“NE KADAR ERKEN, O KADAR İYİ”

Hastalıkta erken teşhisin önemine dikkat çeken Sazak, “Doktorlar, ‘Eğer bugün hastalık tanısı koyulduysa bu bebeğin yarın ilacını alması gerekir’ diyor. Ne kadar erken, o kadar iyi. Oğlumuzun SMA hastası olduğunu öğrendikten sonra neler yapılabilir diye diğer ailelerle görüştük. Tedavisinin Dubai’de olduğunu söylediler. Dubai’deki hastaneyle iletişime geçtik ve bizden oldukça yüksek bir ücret talep ettiler. İstanbul Valiliğine evraklarımızı teslim ettik ve yapılan incelemelerin ardından bize 1 sene içinde o parayı toplamamız için izin verdiler” diye konuştu.

ÜNLÜ İSİMLERDEN SOSYAL MEDYA DESTEĞİ BEKLİYOR

“İstanbul’da, maalesef sesimizi duyuramıyoruz” diyen Halil Sazak, kampanyanın ilerlemesinin sosyal medya sayesinde olacağını belirterek şunları söyledi:

Thumbnail Thumbnail I M G 3651

“Bir ünlü ismin ya da sanatçının bizi sosyal medyasında paylaşması bize büyük bir destek olur ama maalesef ulaşamıyoruz kimseye. Haber kanallarının paylaşması çok faydalı olur. Bir albayımız vardı. Onun da çocuğu rahatsızdı. Bir video paylaşımı yapıldı ve örnek bir dayanışmayla bir gün içerisinde istenilen miktar toplandı. Ama maalesef bizi bu şekilde paylaşacak, bize destek verecek kişilere ulaşamıyoruz. Bazı şehirlerde ve ilçelerde, belediye başkanları da elinden geleni yapıyor. Sosyal medyada düzenlenen yardım yayınlarına katılıyor, insanları teşvik ediyor. Kocaeli’de kampanyası 4-5 ay içerisinde biten kişilere de şahit olduk. Bizimle aynı anda başlayan kampanyaların bittiğini de görüyoruz. Çünkü

belediyesinden derneğine hep birlikte seferber oluyorlar. İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde yaşıyorum. Belediye başkanımızın bizim sesimizi duyurması, bize ön ayak olması kampanyamızı daha çok ilerletir.”

“O HAYATIMIZDAN ESER KALMADI”

Thumbnail Thumbnail I M G 3650

Kampanyanın 6 ay sonra biteceğini hatırlatan baba Sazak, “6 ayda yüzde 33’e ulaştık. Son 6 aylık süremiz kaldı. Çabalarımızla anca buraya kadar gelebildik. Sabahın erken saatlerinde evden çıkıyorum, gece geç saatlerde eve geliyorum. Eşim de sosyal medya üzerinden yayınlar yapıp yardım talebinde bulunuyor. Bazen pazarlara gidip stant açarak destek talep ediyorum. Pazarda stant kurduğumuzda bazı insanlar, ‘Gençsin gidip çalışabilirsin’ diyor. Bizim zaten bu süreçten önce çok güzel bir hayatımız vardı. Geçimimizi de sağlıyorduk ama bu süreç bizi böyle dağıttı. O hayatımızdan da eser kalmadı. Toplanması gereken çok büyük bir para. Anca sosyal medya üzerinden toplamaya çalışıyoruz. Aslında bizim yüzde 33 olmamız da vefat eden bir SMA’lı bebekten dolayı oldu. Bebek vefat ettiği için onun adına toplanan tutar, 10 aileye paylaşıldı. Aslında daha da gerideydik. Umuyoruz ki en kısa sürede bitirebiliriz” açıklamasında bulundu.

Thumbnail Thumbnail I M G 3653

ZAMANLA YARIŞIYOR

Homeros'un İlyada'sındaki 2 bin 750 yıllık lezzet: Telemenin tarifi denendi Homeros'un İlyada'sındaki 2 bin 750 yıllık lezzet: Telemenin tarifi denendi

İbrahim bebeğin sağlık durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğini aktaran baba Sazak, “İbrahim 2,5 yaşını geçti. Süreç hiç iyi ilerlemiyor. Bugün yaptığını, yarın yapamıyor. Ayağa kalkamıyor. Kalktığı zaman da kendisini yere bırakıyor. SMA Tip 2 hastası olduğu için belden aşağısı şu anda tutmuyor. Kemikleri çok ince, kırılma ihtimali çok yüksek. Yürüteçle yürütmeye çalışıyoruz. Doktorların tedavisi sayesinde güçlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber:Didem Çam

Editör: Murat ATAY