Gebze Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyonu ve Eğitim Merkezi’nde onlarca sokak hayvanı katledildi. KOHAYDER (Kocaeli Hayvan Dostları Derneği) üyelerinin hayvanlara gerçekleştirdiği ziyaret sırasında buldukları sokak hayvanları siyah çöp poşetleri içine koyularak çöpe atıldı. Çöp poşetlerinin içinden hayvan ölüleriyle birlikte şırınga çıktığını belirten hayvanseverler katledilen hayvanların henüz sıcak olduğunu ve bazılarının hala titreyerek son nefeslerini verdiğini belirtti.

“Bebek köpekler bile zehirlendi”

Kartepe Çevre Platformu adına Beyhan Korkmaz Gebze'de yaşanan hayvan katliamına ilişkin yaptığı açıklamada, “Gebze Belediyesi'nde yaşanan ve kamuoyunu derinden sarsan hayvan katliamını büyük bir üzüntü ve öfkeyle karşılıyoruz. Kohayder (Kocaeli Hayvan Dostları Derneği) üyesi arkadaşlarımızın ortaya çıkardığı bu vahim olayda, bebek köpeklerin bile zehirlenip çöp poşetlerine konulduğu bilgisi, hayvan hakları savunucuları ve tüm duyarlı vatandaşlar için kabul edilemez bir durumdur.

Gebzede Sokak Hayvani Katliami 2

2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Daron Acemoğlu kimdir? 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Daron Acemoğlu kimdir?

“Gebze Belediyesi yetkililerinin hesap vermesini istiyoruz”

Bu katliam, hem etik değerlerimize hem de hukuki sorumluluklarımıza tamamen aykırıdır. Hayvanlara yönelik şiddet ve kötü muamele, insanlık onuruna zarar veren bir davranıştır ve bu tür eylemler asla cezasız kalmamalıdır. Gebze Belediyesi yetkililerini ve ilgili tüm kurumları, bu acımasız olayı bir an önce durdurmaya ve sorumluları adalet önünde hesap vermeye çağırıyoruz.

Gebzede Sokak Hayvani Katliami 1

“Vatandaşlarımızı dayanışmaya davet ediyoruz”

Kartepe Çevre Platformu olarak, bu katliamın sorumlularının ortaya çıkarılması ve gerekli cezai işlemlerin uygulanması için hukuki sürecin başlatılmasını talep ediyoruz. Hayvan haklarının korunması ve hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarını, hukukçuları ve vatandaşlarımızı dayanışmaya davet ediyoruz.

Gebzede Sokak Hayvani Katliami 3

“Bu olayın takipçisi olacağız”

Hayvan hakları ihlalleri konusunda daha etkin ve caydırıcı politikalar üretilmesi, yerel yönetimlerin bu konuda daha duyarlı ve şeffaf hareket etmesi gerekmektedir. Doğayı ve tüm canlıları korumak, bir insanlık görevidir ve bu görevden hiçbir belediye veya kamu kurumu muaf değildir.Toplum olarak bu tür olayların takipçisi olacağımızı ve sorumluların peşini bırakmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Hayvan haklarına saygı gösterilmesi ve hayvanlara yönelik şiddetin son bulması için, tüm duyarlı vatandaşlarımızı seslerini yükseltmeye ve harekete geçmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Nihat Sıvakçıgil