Gaziantep

Sokak hayvanları yasasında Gaziantep örnek şehir oldu!

Gaziantep’te yer alan köpek barınakları Sokak Hayvanları tartışması devam ederken gündem oldu. İşte Gaziantep barınakları hakkında merak edilenler

Abone Ol

Sokak Hayvanları Yasası tartışılırken Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yaptığı barınaklar medyada gündem oldu. Hayvanların yaşaması için eylemler sürerken Gaziantep barınakları örnek gösterilmeye başlandı. Peki barınak nerede ve nasıl bir yer? İşte detaylar...

Sokak Hayvanları için Gaziantep örnek oldu

Sokak hayvanları yasası olarak bilinen 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasalaştı. 

Kamuoyunda "köpeklere ötanazi düzenlemesi" olarak bilinen ve yüzbinlerce sokak köpeğinin öldürülmesine neden olacağı gerekçesiyle eleştirilen teklif, TBMM'de kabul edildi. 

TBMM Genel Kurulu'nda sabaha karşı geçen yasaya göre; barınak kurmaları için 2028'e kadar süre tanınan belediyeler hemen harekete geçebilecek. Bu nedenle, gerekli kriterlerin sağlanıp sağlanmadığına bakılmadan köpeklerin öldürülmesine başlanma ihtimali de bulunuyor. 

Gaziantep’te sokak köpeklerinin doğal yaşama zarar vermelerini ve zarar görmelerini engellemek için hayata geçirilen Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi-Doğal Yaşam Alanı modern yapısı ve başarılı çalışmalarıyla hem örnek oluyor hem de dikkat çekiyor. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak köpeklerinin doğal yaşama zarar vermelerini ve doğal yaşamdan zarar görmelerini engellemek için hayata geçirilen Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğal Yaşam Alanı modern yapısı ve başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkıyor.

Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hastalığı, rahatsızlığı ve sıkıntısı olan köpekler tedavi edilirken doğal yaşam alanında ise hiçbir kafes yada kısıtlamaya tabi olmadan özel hazırlanmış doğal barınakta yer alan köpekler vakit geçirerek sahiplenmeyi bekliyor.

{ "vars": { "account": "G-1REJ3H5V8B" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }